Witgouden dames ringen met saffier ontwerpen

Ontwerp je witgouden ring met saffier online voor de beste prijs

Witgouden ringen met Saffier

De saffier is een steen die tot de korund familie behoort en die, behalve in rood, in alle kleuren verkrijgbaar is. Saffieren in andere kleuren noemen wij vaak fancy saffieren waarbij de kleur blauw de meest bekende kleur is. Leuk feitje: de saffier is de geboortesteen voor de maand september en hoort bij de sterrenbeelden Stier en Maagd. De steen werd vroeger vaak gebruikt als bescherming tegen ziektes en voor het brengen van wijsheid en vrede voor de drager.

De saffier wordt onder andere gevonden in Sri Lanka, Myanmar, Australië, Thailand, Tanzania en Amerika. Een blauwe saffier komt perfect uit in een witgouden ring. Een blauwe saffier heeft een bijzondere gloed die met witgoud perfect naar voren komt.

Bij een blauwe saffier is de hoge intensiteit blauw de belangrijkste factor. Het verschil in prijs tussen een licht blauwe saffier en een donker blauwe intense kleur kan heel groot zijn. Saffieren worden vaak behandeld door middel van hitte en kunnen tot ongeveer 1800 graden verwarmd worden, waardoor de kleur vaak intenser wordt en onzuiverheden van de steen verdwijnen. Onze saffieren zijn van een goede kwaliteit en hebben een mooie donkere kleur.

Een van de meeste bekende verlovingsringen met saffier is die van Kate Middleton en Princess Diana. Wil jij ook zon prachtige witgouden (verlovings)ring als Kate & Diana? Bekijk dan snel ons aanbod!