010 - 747 00 00
Voordeel tot 30% | levenslange garantie | 60 dagen bedenktijd
Selecteer uw verzendbestemming & valuta

Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Klassieke verlovingsringen

Solitaire
Solitaire
Solitaire pavé
Solitaire pavé
Alliance
Alliance
Halo
Halo
Entourage
Entourage
3 Steens
3 Steens
Vintage
Vintage
Filteren
Geselecteerde filters Klassiek ',
Levenslange garantie
Stel online de ultieme verlovingsring samen
Stel online de ultieme verlovingsring samen
Gratis verzending en 60 dagen retourrecht

Je gaat je geliefde ten huwelijk vragen; van harte gefeliciteerd met deze bijzondere stap! Bij een geslaagd huwelijksaanzoek hoort natuurlijk ook een mooie zilveren of gouden verlovingsring, als tastbaar symbool voor jullie unieke liefde. Bij DiamondsByMe kun je een heel persoonlijk ontwerp maken voor een klassieke verlovingsring die precies past bij je partner, bij jullie relatie en bij jouw budget. Jij bepaalt hoe je het wilt hebben, wij zorgen voor een perfecte uitvoering van je idee.

Solitaire verlovingsring

Hoewel er tegenwoordig heel veel keuze is in modellen en materialen, is de meest gekozen aanzoeksring nog steeds de klassieke gouden ring met een diamant, ook wel solitaire verlovingsring genoemd. In een solitair verlovingsring is één kleurloze diamant gezet, die heel mooi tot zijn recht komt.

Wil je wel een solitaire verlovingsring, maar mag het een tikje minder klassiek? Dan kun je ook kiezen voor een solitaire ring met een gekleurde edelsteen, zoals een zwarte diamant, een diepblauwe saffier, rode robijn of een heldergroene smaragd.

Verlovingsring goud

Houd er bij de keuze van het materiaal voor een klassieke verlovingsring rekening mee dat je lief deze ring waarschijnlijk samen met de trouwring zal dragen. Vroeger kochten aanstaande bruidsparen hun gouden trouwring vaak al meteen bij de verloving. Ze droegen deze dan tijdens hun verlovingstijd aan ‘de andere hand’. Tijdens de trouwplechtigheid wisselde de verlovingsring simpelweg van hand en werd het een trouwring.
Tegenwoordig kiezen mensen er meestal voor om een bijpassende trouwring bij of naast de zilveren of gouden verlovingsring te schuiven. Het is daarom handig vooraf te bedenken of jullie trouwringen van witgoud, rosé-goud, geelgoud of platina zullen zijn; kies een klassieke verlovingsring die daarbij past.

Platina verlovingsring

Een verlovingsring is een heel bijzonder geschenk, dat hoort bij een heel bijzondere vraag. Om een klassieke verlovingsring te vinden waar je geliefde echt blij mee is, is het belangrijk te weten waar je aanstaande van houdt. Bij sommige huidtypen staat goud perfect, en bij een andere tint staat een platina verlovingsring juist prachtig. Wij kunnen alle klassieke verlovingsringen maken in het materiaal van jullie voorkeur: witgoud, goud of platina.

3D testmodel van je klassieke verlovingsring

Vind je het fijn om eerst te proberen hoe de klassieke verlovingsring die je ontworpen hebt eruitziet aan je eigen hand of aan die van je aanstaande? Dan kun je een 3D geprinte voorbeeldring bestellen. Je krijgt dan een testmodel dat er precies zo uitziet als jouw persoonlijke klassieke verlovingsring, maar dan van grijze kunststof. Deze voorbeeldring geeft je een goed idee hoe je uiteindelijke ring eruit komt te zien en je kunt meteen passen of de gekozen ringmaat goed is. Wel zo handig!

Koen vroeg mij ten huwelijk tijdens de kerstdagen, heel klassiek. Zonder dat ik het wist had hij eerst mijn vader toestemming gevraagd en daarna ging hij op zijn knieën voor mij. Ik wist niet wat me overkwam. Toen hij het doosje met daarin de verlovingsring open klapte, moest ik wel even slikken. Wat was dat nou? Een ring van plastic? Dat moest een grap zijn. Echt iets voor Koen! Hij zou het toch wel echt menen? Ik wist even niet wat ik moest doen, maar toch zei ik “ja!”.
Toen legde hij me uit dat hij de trouwring van zijn overleden moeder wilde laten vermaken tot een verlovingsring voor mij met daarin een mooie diamant. Hij had online zelf een ontwerp voor een ring gemaakt, maar wist niet zeker of ik het wel mooi zou vinden en of hij zou passen. De plastic ring was een dummy, een 3D print van de ring die hij voor me had ontworpen. Ik kon hem passen en mocht nog zeggen of ik er iets aan wilde veranderen. Dat hoefde natuurlijk niet, hij was perfect zo!
De edelsmeden van DiamondsByMe zijn daarna snel voor ons aan het werk gegaan en enkele weken later kon ik de echte klassieke gouden verlovingsring aan mijn vinger schuiven. De plastic voorbeeldring bewaar ik ook, als herinnering aan het aanzoek.

Jasmin gaat in augustus 2018 trouwen met Koen. Koen maakte zelf een ontwerp voor een solitaire verlovingsring.