010 - 747 00 00
Voordeel tot 30% | levenslange garantie | 60 dagen bedenktijd
Selecteer uw verzendbestemming & valuta

Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Verlovingsringen met robijn

Solitaire
Solitaire
Solitaire pavé
Solitaire pavé
Alliance
Alliance
Halo
Halo
Entourage
Entourage
3 Steens
3 Steens
Vintage
Vintage
Filteren
Geselecteerde filters Robijn ',
Een uniek sieraad voor ieder budget
Stel online de ultieme verlovingsring samen
Gratis verzending en 60 dagen retourrecht
Levenslange garantie

Robijn, dé edelsteen vol passie, vuur en liefde. Een kostbare edelsteen met een krachtige uitstraling. Er zijn maar enkele vindplaatsen bekend van deze bijzondere edelsteen. Hoe speciaal is het, wanneer een unieke, zeldzame robijn schittert op de verlovingsring, waarmee je wilt laten zien dat zij de liefde van je leven is! Het symboliseert jullie relatie met passie en hartstocht.

Achtergrond robijn

Robijn is één van de hardste edelstenen die er gewonnen worden op aarde. Zij behoort tot dezelfde edelsteenfamilie als haar blauwe tegenhanger, de saffier. Samen met saffier en diamant, behoort het tot de sterkste edelstenen ter wereld. Bedoeld om levenslang gedragen te kunnen worden! Het is de geboortesteen voor de maand juli en wordt ook de Koning van de edelstenen genoemd. Een edelsteen, die ook graag gedragen wordt door Koningen, tsaren en vorsten. Velen geloofden dat deze steen hen ook zou beschermen. Zo draagt bijvoorbeeld koningin Maxima juwelen, die in opdracht van Koning Willem III in de 19e eeuw zijn gemaakt. Ook op andere sieraden van het koningshuis kom je speciale robijnen tegen.

Prachtig toch, om ook zo’n geliefde edelsteen te verwerken in jouw verlovingsring?

Robijnen gaan nog meer leven bij kunstlicht, daarom worden zij ook wel de stenen van de nacht genoemd. De robijn komt in verschillende kleurschakeringen voor, tussen rood, oranje, roze, lila en violette. Er zijn geen robijnen te vinden zonder insluitsels. Kleine microscopische insluitsels geven sommige robijnen echter een soort “slaperig” uiterlijk, en dit vergroot hun waarde. Bij robijnen zonder insluitsels kun je vrijwel zeker zijn dat het om een vervalsing gaat.

DiamondsByMe hecht heel veel waarde aan de schoonheid van de edelstenen en daarom willen we ook alleen de mooiste edelstenen verwerken in onze sieraden. De keuze voor de robijn wordt heel zorgvuldig gedaan. Het bijzondere van robijnen is ook dat zij speciale optische effecten kunnen vertonen. Zo kunnen ze in de steen het licht reflecteren in de vorm van een kattenoog of van een ster. Bij het plaatsen van de edelsteen in een ring is het daarom heel belangrijk oog te hebben voor dergelijke effecten. En dat is precies waar onze goudsmeden op letten, iedere steen wordt zorgvuldig bekeken, tegen het licht gehouden en zo geplaatst dat de lichtinval optimaal is.
Bij DiamondsByMe bieden we onder andere de volgende robijn slijpvormen aan:

Ben je op zoek naar een unieke edelsteen, die hartstocht, liefde en passie symboliseert, en die jullie relatie weerspiegelt, bekijk dan onze uitgebreide collectie met verlovingsringen in heel diverse stijlen.

Zelfontworpen verlovingsringen met Robijn

Hier vind je een overzicht van onze zelfontworpen collectie verlovingsringen met diamanten. Bekijk rustig alle mogelijkheden en welke bij jouw stijl passen. We bieden bijvoorbeeld de geliefde solitaire verlovingsringen aan. Dit zijn ringen met een diamant, die verhoogd op de ring geplaatst is. De lichtinval wordt hierdoor extra benadrukt, waardoor de diamant letterlijk in het middelpunt staat. Een klassieke verlovingsring, maar de laatste jaren opnieuw veel gevraagd. Ook hebben we Entourage ringen in ons assortiment: hierbij zijn er kleinere diamanten om de grotere diamant geplaatst in een bloemvorm, ook wel rozet genoemd. Het geheel van de nauwkeurig geplaatste diamanten lijkt één grote diamant te vormen. Bij de Halo ring vormen de kleinere diamanten om de centrale diamant een prachtig lichtende ring, waardoor de grote diamant nog meer tot uitdrukking komt. Ook is het mogelijk om meerdere gelijke diamanten naast elkaar te plaatsen, zoals bij de alliance ring, waarbij de edelstenen voor een bijzonder samenspel zorgen. Een andere naam voor de alliance ring is de memoire ring.

Bij de eternity ring worden alle gelijk grote diamanten over de hele ring gezet, waardoor ze elkaar op een mooie manier versterken. Het symbool voor de oneindige liefde! Dit is ook het geval bij de pavé ring, alleen zijn hier meerdere rijen naast elkaar gezet. Een prachtige verlovingsring wordt hierdoor gecreëerd, met vele unieke diamantjes.

Keuze uit edelmetaal en edelsteen

Wanneer je je keuze hebt gemaakt voor een model uit onze collectie, kun je in de configurator je ring nog verder aanpassen. Zo kun je kiezen uit verschillende edelmetalen. Platina, geelgoud, witgoud, rosegoud, of een combinatie hiervan. Het resultaat van je keuze zie je direct in de configurator.
Ook kun je kiezen voor je gewenste edelsteen, de grootte en zuiverheid.
Wil je advies? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

Dummy van de verlovingsring

Wanneer je besteld hebt, maken onze sieradenontwerpers een 3D tekening van jouw sieraad. Hierdoor hebben we ook de mogelijkheid om een dummy naar je toe te sturen. Dit is een identieke afdruk van jouw sieraad, in kunststof, zodat je een duidelijke indruk hebt van het uiteindelijke resultaat.

Eigen ontwerp

Heb je specifieke wensen? Juist doordat alle sieraden met de hand worden vervaardigd is het mogelijk om al jouw persoonlijke details toe te voegen. Gravures zijn hierdoor zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een vingerafdruk om de ring wel heel uniek te maken.
En heb je een eigen ontwerp in gedachten? Een ring die jouw geliefde ergens anders aangewezen heeft? Leg je ideeën aan onze creatieve sieradenontwerpers voor, en we maken graag een tekening van jouw droomring!

Snelle levering, beste prijsgarantie

Uw ring wordt binnen 12 werkdagen geleverd. Door rechtstreeks inkopen van diamanten in Antwerpen en het vervaardigen van de ringen in ons eigen atelier, kunnen wij je de beste prijsgarantie aanbieden.