010 - 747 00 00
Voordeel tot 30% | levenslange garantie | 60 dagen bedenktijd
Selecteer uw verzendbestemming & valuta

Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Dames zegelringen

Edelsteen
Edelsteen
Exclusief
Exclusief
Modern
Modern
Vintage
Vintage
Aanschuifringen
Aanschuifringen
Fantasie
Fantasie
Eternity
Eternity
Filteren
Geselecteerde filters Zegelring ',
Verras haar met een zelf ontworpen design
Gemaakt van duurzame en eerlijke materialen
Wij vervaardigen ook uw eigen, unieke ontwerp!
Gemaakt van duurzame en eerlijke materialen

Bij een zegelring denk je al snel aan oude adellijke geslachten, die brieven en documenten plechtig verzegelden door de ring met hun familiewapen in donkerrode zegellak te drukken. Toch hoeft een zegelring helemaal niet ouderwets te zijn. Omdat je tegenwoordig zelf kunt kiezen welke edelmetalen, steensoort, gravure en design je mooi vindt, kunnen zegelringen ook een heel moderne uitstraling hebben.

Je hebt zegelringen in allerlei soorten en maten: gouden, witgouden en roségouden - maar ook zilveren en platina zegelring dames. De zegelring is zeker niet alleen een sieraad voor heren. Juist dames die houden van bijzondere, aparte sieraden, dragen graag een zegelring.

Zegelringen voor vrouwen

Zegelringen voor vrouwen zijn meestal wat kleiner dan die voor mannen. Doordat de ringmaat van een dames zegelring meestal kleiner is, is de zegelsteen automatisch ook minder groot. Waar mannen vaak kiezen voor een traditionele donkerblauwe of groene zegelsteen, zie je dat bij zegelringen voor vrouwen ook vaak andere kleuren gebruikt worden, zoals rood of lichtblauw.

De zegelsteen in een dames zegelring is vaak ovaal of rond, met daarin een ovale of ruitvormige gravure. Als je deze gravure echt traditioneel wilt houden, kies je voor ovaal als de zegelring bestemd is voor een getrouwde vrouw en ruitvormig voor een ongehuwde dame. Wil je liever je eigen, minder klassieke draai geven aan de gravure, dan kan dat natuurlijk ook.

Gravure: traditioneel en persoonlijk

Een zegelring heeft vaak een gravure met een familiewapen. Die gravure kan in een zegelsteen staan of in metaal. Als jouw familie een eigen familiewapen heeft, kun je dat in de dames zegelring laten graveren. Heeft je familie geen eigen wapen of wil je liever een inscriptie met een ander persoonlijk symbool zoals een zegelring met initialen, dan kun je natuurlijk ook zelf een ontwerp (laten) maken dat je aanspreekt. Omdat wij werken met innovatieve technieken, kunnen we ook hardere edelmetalen graveren en zijn moderne designs ook geen probleem. Voor meer informatie kijk den eens bij onze kennisbank hierover. Er zijn ook zegelringen voor vrouwen met een steen erin waar een wapen of gravure ingezet kan worden. Zo heb je een zwarte zegelring dames en zegelring dames blauw, bijna iedere kleur is mogelijk.

Pinkring met zegel voor dames

Zoek je echt een apart sieraad? Dan is een pink zegelring iets voor jou! Juist vrouwen die zich willen onderscheiden en graag sieraden dragen die niet mainstream zijn, kunnen hun outfit er extra bijzonder mee maken. In België, Engeland en Frankrijk was het vroeger heel gebruikelijk om je zegelring aan je pink te dragen. Ook nu dragen vrouwen zegelringen graag aan hun pink, want dat staat sierlijk en tegelijk een beetje stoer.

Zegelring traditie

Hoe modern vormgegeven ook, een zegelring vrouw is een sieraad dat altijd een vleugje traditie uitademt. Een zegelring gaat vaak over van generatie op generatie en symboliseert zo de verbinding tussen families uit het verleden, heden en toekomst. De ring moet dus van uitstekende kwaliteit zijn, want hij moet lang mee gaan.
Wij gebruiken alleen de beste materialen en onze edelsmeden zijn echte vakmensen die met professionele gereedschappen en apparatuur werken. Daardoor kun je ervan op aan dat een gouden dames zegelring die je bij DiamondsByMe koopt van hoge kwaliteit is en generaties lang mooi zal blijven. Kijk ook eens bij onze heren zegelringen.

Zegelring voor dames kopen
Als je een zegelring voor een vrouw koopt, is het handig om dit vooraf even te bedenken:

  • Aan welke vinger zal de ring gedragen worden? (Dames zegelringen worden meestal gedragen aan ringvinger of pink.)
  • Wat is haar ringmaat? (Leg een ring die goed past op een liniaal en meet de binnenmaat in mm, of meet de omtrek van de vinger met behulp van een lintje of touwtje)
  • Welk edelmetaal past bij haar huidtint en andere sieraden?
  • Welke kleur en wat voor materiaal wil je gebruiken voor de zegelsteen?
  • Wat voor inscriptie past bij haar? (Bestaand familiewapen, persoonlijk symbool etc)

Myra is mijn beste vriendin; we kennen elkaar al uit de zandbak en zijn de rest van onze school- en studietijd altijd onafscheidelijk geweest. Zelfs toen we allebei banen kregen en verhuisden naar een andere stad bleef ons contact supergoed. We gingen ook regelmatig terug naar huis om samen met onze vriendengroep te gaan stappen.
Vorig jaar kreeg Myra een baan als hotelmanager aangeboden in Singapore. Echt een kans waar ze geen nee tegen kon zeggen, en dat deed ze dus ook niet. Ik vond het fantastisch voor haar, maar had ook wel een steen in mijn maag bij het idee dat ze zo ver weg zou zijn.
Ik wilde haar graag iets tastbaars en blijvends geven dat ze makkelijk mee kon nemen. Alle vrienden uit onze vriendengroep droegen iets bij en zo konden we samen een waardevol, duurzaam afscheidscadeau voor haar kopen: een persoonlijke, handgemaakte zegelring voor vrouwen. Het werd een pinkring met een Keltisch vriendschapssymbool. Echt fantastisch mooi gemaakt door DiamondsByMe. Ik weet dat Myra hem nog steeds iedere dag met veel plezier draagt.

Arianna ontwierp zelf een pink zegelring voor haar vriendin Myra