010 - 747 00 00
Voordeel tot 30% | levenslange garantie | 60 dagen bedenktijd
Selecteer uw verzendbestemming & valuta

Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Vintage oorbellen

Oorstekers
Oorstekers
Oorhangers
Oorhangers
Creolen
Creolen
Edelsteen
Edelsteen
Exclusief
Exclusief
Klassiek
Klassiek
Modern
Modern
Filteren
Geselecteerde filters Vintage ',

Mooie vintage oorbellen accentueren de schoonheid van je gezicht. Omdat je oorbellen heel dicht bij je gezicht draagt, zijn ze een belangrijk sieraad: je gezicht is immers het eerste dat iemand ziet. Om je uitstraling nog mooier te maken, kies je voor handgemaakte, vintage oorbellen die passen bij je gezichtsvorm.

Vintage of retro oorbellen?

Als je vintage oorbellen wilt kopen, heb je globaal twee mogelijkheden: je kiest voor antieke, oude oorbellen of je gaat voor nieuwe oorbellen met een vintage of retro design. Vintage betekent strikt genomen authentiek en meer dan 30 jaar oud. Retro staat voor ‘in de stijl van toen’. Dat betekent meestal geïnspireerd op sieraden uit eind negentiende, begin twintigste eeuw tot eind jaren tachtig. Originele oorringen uit de jaren ’60 zijn bijvoorbeeld echte vintage oorbellen, maar nieuwe kleding en sieraden in de stijl van toen noemen mensen ook vaak vintage of ‘vintage-look’.

Vintage zilveren of gouden oorbellen

Een paar witgouden of gouden oorbellen in vintage stijl is echt een aanrader voor vrouwen met een zwak voor antieke sieraden en retro fashion. Vintage oorbellen hebben vaak sierlijke details en smaakvolle geometrische lijnen. De uitstraling van vintage of retro oorbellen is daardoor vaak elegant en stijlvol. Je kunt bij DiamondsByMe altijd kiezen welk edelmetaal je wilt gebruiken voor je nieuwe vintage oorbellen: goud, witgoud of platina.

Antieke oorbellen of ander sieraad hergebruiken

Wil je onvervalste vintage? Geef dan je oma’s antieke oorstekers of een ander gouden of zilveren familie-erfstuk een nieuw leven. Dit soort oude sieraden kunnen vaak hergebruikt worden om nieuwe oorbellen mee te maken. Zo krijg je vintage in een nieuw jasje: oftewel hip met een vleugje van toen. Heb je hier wel oren naar? Neem dan gewoon even contact met ons op om te bespreken wat er mogelijk is.

Oorhangers uit de jaren ‘60

In de zestiger jaren maakten sieraadontwerpers graag gebruik van abstracte en geometrische vormen, opvallende kleuren en gedurfde materiaalcombinaties. Een echte sixties look was pas compleet met bijpassende sieraden die vernieuwend en gedurfd waren: eigenlijk kon alles, als het maar modern was.

Zoek je een paar oorhangers in jaren ’60 stijl? In onze collectie vind je op de jaren 60 geïnspireerde, vintage oorbellen, oorhangers en oorstekers: retro oorbellen die Jackie Kennedy niet misstaan zouden hebben, maar ook aparte, grotere retro oorringen en oorbellen met gekleurde edelstenen, die goed passen bij een sixties outfit.

Vintage oorstekers

Vroeger werden oorbellen vaak gedragen als onderdeel van de Nederlandse klederdracht: je kon eraan herkennen waar iemand vandaan kwam. Antieke oorstekers konden heel chique zijn: ze waren van zilver of goud en bezet met diamantjes, briljantjes of andere edelstenen. Voor gewone, doordeweekse dagen waren er ook minder opvallende, eenvoudige oorstekers.

Antieke oorstekers werden gemaakt door vakbekwame edelsmeden die werkten met hoogwaardige materialen. Diezelfde kwaliteit en vakmanschap zie je ook terug bij de vintage oorbellen van DiamondsByMe. Onze ervaren edelsmeden maken alle oorsieraden met de hand. We combineren ambachtelijke smeedtechnieken met nieuwe, innovatieve methoden en gebruiken alleen materialen van hoge kwaliteit. Zo ontstaan vintage oorbellen die qua uitstraling, vakmanschap en afwerking niet onderdoen voor hun antieke voorgangers.

Ik vond een tijd terug in een oud fotoalbum een familiefoto uit de jaren 60 waar mijn lievelings tante opstond toen ze een jaar of 25 was. Ik lijk op mijn tante, mijn gezicht heeft dezelfde vorm als dat van haar. Het viel me op dat ze op die foto een paar heel bijzondere, zilveren oorbellen draagt die heel mooi bij haar gezicht pasten.
Ik was nieuwsgierig. Toen ik mijn tante ernaar vroeg, vertelde ze dat haar toenmalige vriend die oorbellen speciaal voor haar had laten maken bij een edelsmid uit Nijmegen. Ze waren dus echt uniek en echt sixties.
Toen ze op een warme dag in augustus ging zwemmen in de uiterwaarden van de Waal had ze de oorbellen uitgedaan. Je raadt het al: toen ze thuiskwam waren ze weg. Nooit meer teruggevonden helaas.
Ik vroeg een juwelier hier in de buurt wat het zou kosten om de oorbellen na te maken. Dat kon ik niet betalen. Toch liet het me niet los: ik wilde ook zo’n paar sixties oorbellen! En uiteindelijk is het me gelukt: aan de hand van de foto heeft DiamondsByMe een replica van de oorbellen van mijn tante voor me gemaakt, voor een heel schappelijke prijs.
Soms vragen mensen aan me of mijn oorbellen echt uit de jaren zestig zijn. Dat ze niet kunnen zien dat ze nagemaakt zijn, vind ik het bewijs dat DiamondsByMe echt vakwerk heeft geleverd.

Liselot bestelde een speciaal voor haar gemaakte replica van jaren 60 oorbellen