010 - 747 00 00
Voordeel tot 30% | levenslange garantie | 60 dagen bedenktijd
Selecteer uw verzendbestemming & valuta

Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Pinkring

Zegelringen
Zegelringen
Rolex stijl
Rolex stijl
Monogram
Monogram
Fantasie
Fantasie
Filteren
Geselecteerde filters Pinkring ',
Kies uit een scala aan ringstijlen, van rolex ringen tot zegelringen!
Gegarandeerd de laagste prijs
Wij vervaardigen ook uw eigen, unieke ontwerp!
Gratis verzending en 60 dagen retourrecht

Pinkring in allerlei stijlen

Wist je dat het dragen van een ring om een bepaalde vinger iets zegt over je persoonlijkheid of persoonlijke situatie? Elke vinger heeft namelijk zo zijn eigen betekenis, waarvan de ringvinger waarschijnlijk de meest bekende is. Een ring om die vinger laat namelijk de bezegeling van de liefde zien. Maar hoe zit het nu eigenlijk met het dragen van een mooie pinkring?

Het verschil tussen een pinkring en een ring

Met een pinkring maak je op subtiele manier een statement dat je met geen enkele andere ring kunt maken. Je pink staat namelijk voor communicatie en is van oudsher de vinger waarmee je boodschappen ontvangt en verzend. Deze vinger is klein maar tegelijkertijd krachtig en is vernoemd naar de Romeinse God van de communicatie, Mercurius.

Door een gouden pinkring te dragen kun je de buitenwereld tonen dat je een welbespraakt persoon bent met de eigenschap anderen te overtuigen. Een pinkring versterkt deze waardevolle eigenschappen bovendien, waardoor het een perfect sieraad is om te dragen tijdens presentaties of sollicitatiegesprekken. Daarnaast zijn pinkringen kleiner dan andere ringen omdat het in verhouding moet blijven met onze kleinste vinger.

Een pinkring is geschikt voor mannen en vrouwen

Vaak wordt gedacht dat een pinkring alleen door heren gedragen wordt, maar het is toch echt een uniseks sieraad. Een pinkring voor heren ziet er vaak net wat anders uit dan een pinkring voor vrouwen. Dit zit voornamelijk in de grofheid en maatvoering van de pinkring. In de Victoriaanse tijd werden pinkringen heel vaak gedragen door vrouwen. Dit deden zij om de buitenwereld te laten weten dat zij niet geïnteresseerd waren in het vinden van een levenspartner. Later werd met het dragen van een pinkring de onafhankelijkheid en emancipatie van een vrouw benadrukt. Kortom, met het dragen van een pinkring kun je, man of vrouw, een persoonlijk statement maken.

Populaire pinkring modellen

Pinkringen hebben zo hun eigen typerende modellen en materiaalgebruik. Een kleine opsomming van populaire modellen:

  • De zegel pinkring met familiewapen
  • De pink ring met een vingerafdruk
  • De pink ring met gegraveerde initialen
  • De pink ring met edelsteen

Opvallend bij de bovenstaande opsomming is dat iedere ring een personalisatie heeft. Het lijkt erop dat men de ring op de pink graag persoonlijk wil maken middels een familiewapen, vingerafdruk, initialen of favoriete edelsteen. Wat zou jouw voorkeur voor een pinkring zijn?