010 - 747 00 00
Voordeel tot 30% | levenslange garantie | 60 dagen bedenktijd
Selecteer uw verzendbestemming & valuta

Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Platina verlovingsringen

Solitaire
Solitaire
Solitaire pavé
Solitaire pavé
Alliance
Alliance
Halo
Halo
Entourage
Entourage
3 Steens
3 Steens
Vintage
Vintage
Filteren
Geselecteerde filters Platina ',
Stel online de ultieme verlovingsring samen
Kies, selecteer en maak jouw unieke verlovingsring
Levenslange garantie
Verras haar met een zelf ontworpen design

Gaan jullie verloven en hebben jullie trouwplannen? Bij een duurzame relatie horen duurzame ringen. Met platina verlovingsringen weet je zeker dat je een ring hebt die jarenlang mooi blijft. De kleur van platina heeft veel weg van zilver en is erg stijlvol. Tevens is het een slijtvast materiaal. Door de hardheid van dit metaal is het minder vatbaar voor beschadigingen. Lees meer info over het edelmetaal en de platinaprijs, en bekijk de mogelijkheden voor diverse soorten ringen, zoals een diamanten ring.

Ga jij voor platina verlovingsringen, dan wil je natuurlijk wel graag een uniek ontwerp. Of je nu voor een diamanten ring gaat of voor een model met een andere edelsteen, bij DiamondsByMe kun je de ring helemaal naar jouw wensen aanpassen. Niets zo mooi als een verlovingsring met een persoonlijk accent. Samen met onze ambachtelijke goudsmeden ga jij je over dit project buigen. Verras jouw geliefde met een handgemaakte platina verlovingsring.

Een diamanten ring van platina?

Een diamanten ring kan gemaakt zijn van allerlei soorten edelmetalen. Ook platina verlovingsringen met diamant zijn uiteraard beschikbaar in onze collectie. Platina verlovingsringen staan bekend om hun bijzondere glans, net als bij een diamanten ring het geval is. Bovendien blijft het materiaal altijd mooi glanzen. Met een diamanten ring kies je voor een adembenemend mooie schittering. Bij DiamondsByMe geldt dat de sky the limit is. Ook een diamanten ring kun je bij ons dus gewoon zelf ontwerpen! Kies bijvoorbeeld voor een diamanten ring met klauwzetting, waarbij de diamant tussen pootjes gevangen is, of ga voor een pavé zetting, waarbij vele kleine diamanten naast elkaar gezet worden. Met een solitaire of halo ring in platina mag je natuurlijk altijd gezien worden.

Goud en platina: wat is het verschil?

Twijfel je nog tussen gouden of platina verlovingsringen? Er is zeker verschil tussen goud en platina. Goud wordt ook in de industrie toegepast, maar dat komt niet vaak voor. Slechts 10% van het goud gaat naar de industrie. Ongeveer 50% wordt verwerkt in sieraden en de rest zien we terug in goudbaren en munten. Hier komt al meteen een verschil in goud en platina naar voren. 40% van dit zeldzame edelmetaal wordt in de industrie gebruikt, terwijl slechts 30% in sieraden verwerkt wordt. De prijzen van goud en platina lijken wel om elkaar heen te dansen. De ene keer is het ene edelmetaal duurder, terwijl de andere keer het andere materiaal weer aan top staat.

Wat is de platinaprijs?

Goud en platina willen nog wel eens schommelen op de beurs. Er is dus ook geen vaste platinaprijs te noemen. Deze hangt af van de vraag die er op de markt naar platina is. De platinaprijs is de laatste tijd wat onder druk komen te staan. Dit maakt de platinaprijs op dit moment erg aantrekkelijk voor consumenten. Gouden en platina verlovingsringen zullen nooit in waarde verminderen. Platina blijft een zeldzame grondstof, waardoor de platinaprijs altijd goed blijft. En wat misschien nog wel belangrijker is: de emotionele waarde van platina verlovingsringen gaat de geldelijke waarde ver te boven.

Info edelmetaal: de geschiedenis van platina

Meer info over het edelmetaal? Platina is een edelmetaal dat in Amerika waarschijnlijk al vele eeuwen gebruikt werd voor er in 1500 voor het eerst melding van werd gemaakt. Het eerste platinasieraad dat bekend is, stamt uit 1790. De grondstof is erg zeldzaam en veel schaarser dan bijvoorbeeld goud. Behalve in Noord-Amerika wordt er ook platina gewonnen in Rusland en Zuid-Afrika. Deze info over het edelmetaal maakt wel duidelijk dat het kostbaar is. Dit maakt sieraden als verlovingsringen van platina extra bijzonder.

Platina verlovingsringen: bezegel jullie liefde

Platina verlovingsringen zijn bijzonder door hun hoge zuiverheid. Hierdoor wordt een schittering bereikt die door de jaren heen mooi zal blijven. Of je nu voor een diamanten ring gaat of voor een andere edelsteen, bij DiamondsByMe ben jij degene die bepaalt hoe jullie platina verlovingsringen eruit komen te zien. Wij gaan voor bestellingen on demand. Onze vakmensen gaan aan de slag als jij jouw ontwerp hebt doorgegeven. Ga voor vernieuwend en innovatief met wel heel persoonlijke platina verlovingsringen!