Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Rosé gouden ringen met saffier

Edelsteen
Edelsteen
Exclusief
Exclusief
Modern
Modern
Vintage
Vintage
Aanschuifringen
Aanschuifringen
Fantasie
Fantasie
Eternity
Eternity
Filteren
Geselecteerde filters Rose goud ', Saffier ',
Wij vervaardigen ook uw eigen, unieke ontwerp!
Gratis verzending en 60 dagen retourrecht
Gemaakt van duurzame en eerlijke materialen
Verras haar met een zelf ontworpen design
Rosé gouden ringen Saffier

De saffier is een steen die tot de korund familie behoort en die, behalve in rood, in alle kleuren verkrijgbaar is. Saffieren in andere kleuren noemen wij vaak fancy saffieren waarbij de kleur blauw de meest bekende kleur is. Leuk feitje: de saffier is de geboortesteen voor de maand september en hoort bij de sterrenbeelden Stier en Maagd. De steen werd vroeger vaak gebruikt als bescherming tegen ziektes en voor het brengen van wijsheid en vrede voor de drager.

De saffier wordt onder andere gevonden in Sri Lanka, Myanmar, Australië, Thailand, Tanzania en Amerika. De steen wordt het meest gebruikt in sieraden en horloges waarbij de bewegende delen van een horloge vaak in een saffier gezet worden zodat deze niet slijt.

Bij een blauwe saffier is de hoge intensiteit blauw de belangrijkste factor. Het verschil in prijs tussen een licht blauwe saffier en een donker blauwe intense kleur kan heel groot zijn. Saffieren worden vaak behandeld door middel van hitte en kunnen tot ongeveer 1800 graden verwarmd worden, waardoor de kleur vaak intenser wordt en onzuiverheden van de steen verdwijnen.

Een van de meeste bekende witgouden verlovingsringen met saffier is die van Kate Middleton en Princess Diana. Wil jij ook zon prachtige ring maar liever geen witgoud?! Dat kan! Kies bijvoorbeeld voor rosé goud. Ook hiermee steel jij de show.