Rosé gouden saffier ringen | Zelf ontwerpen | DiamondsByMe

Rosé gouden ringen met saffier

Edelsteen Edelsteen
Exclusief Exclusief
Modern Modern
Vintage Vintage
Aanschuifringen Aanschuifringen
Fantasie Fantasie
Eternity Eternity
Filteren
',
Geselecteerde filters Saffier ', Rose goud ',
Wij vervaardigen ook uw eigen, unieke ontwerp!
Gratis verzending en 60 dagen retourrecht
Een uniek sieraad voor ieder budget
Een uniek sieraad voor ieder budget
Rosé gouden ringen Saffier

De saffier is een steen die tot de korund familie behoort en die, behalve in rood, in alle kleuren verkrijgbaar is. Saffieren in andere kleuren noemen wij vaak fancy saffieren waarbij de kleur blauw de meest bekende kleur is. Leuk feitje: de saffier is de geboortesteen voor de maand september en hoort bij de sterrenbeelden Stier en Maagd. De steen werd vroeger vaak gebruikt als bescherming tegen ziektes en voor het brengen van wijsheid en vrede voor de drager.

De saffier wordt onder andere gevonden in Sri Lanka, Myanmar, Australië, Thailand, Tanzania en Amerika. De steen wordt het meest gebruikt in sieraden en horloges waarbij de bewegende delen van een horloge vaak in een saffier gezet worden zodat deze niet slijt.

Bij een blauwe saffier is de hoge intensiteit blauw de belangrijkste factor. Het verschil in prijs tussen een licht blauwe saffier en een donker blauwe intense kleur kan heel groot zijn. Saffieren worden vaak behandeld door middel van hitte en kunnen tot ongeveer 1800 graden verwarmd worden, waardoor de kleur vaak intenser wordt en onzuiverheden van de steen verdwijnen.

Een van de meeste bekende witgouden verlovingsringen met saffier is die van Kate Middleton en Princess Diana. Wil jij ook zon prachtige ring maar liever geen witgoud?! Dat kan! Kies bijvoorbeeld voor rosé goud. Ook hiermee steel jij de show.