Platina dames ringen met saffier ontwerpen

Ontwerp je platina ring met saffier online voor de beste prijs

Platina ringen met Saffier

De saffier is een steen die tot de korund familie behoort en die, behalve in rood, in alle kleuren verkrijgbaar is. Saffieren in andere kleuren noemen wij vaak fancy saffieren waarbij de kleur blauw de meest bekende kleur is. Leuk feitje: de saffier is de geboortesteen voor de maand september en hoort bij de sterrenbeelden Stier en Maagd. De steen werd vroeger vaak gebruikt als bescherming tegen ziektes en voor het brengen van wijsheid en vrede voor de drager.

De saffier wordt onder andere gevonden in Sri Lanka, Myanmar, Australië, Thailand, Tanzania en Amerika. De steen wordt het meest gebruikt in sieraden en horloges waarbij de bewegende delen van een horloge vaak in een saffier gezet worden zodat deze niet slijt. In onze sieraden gebruiken wij kleine stenen (1 tot 2 mm) die door Swarovski geslepen worden en hierdoor de perfecte kleur en slijpvorm hebben.

Bij een blauwe saffier is de hoge intensiteit blauw de belangrijkste factor. Het verschil in prijs tussen een licht blauwe saffier en een donker blauwe intense kleur kan heel groot zijn. Saffieren worden vaak behandeld door middel van hitte en kunnen tot ongeveer 1800 graden verwarmd worden, waardoor de kleur vaak intenser wordt en onzuiverheden van de steen verdwijnen.

Een van de meeste bekende witgouden verlovingsringen met saffier is die van Kate Middleton en Princess Diana. Heb jij al genoeg ringen? Ga dan bijvoorbeeld voor een mooi paar gouden oorbellen. Safiier en goud zijn een prachtige combinatie!