Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Lab Grown Diamant

Lab created of Lab grown diamant is een door mensen gemaakte diamant met exact dezelfde chemische structuur, kristalstructuur, optische en fysieke eigenschappen als een natuurlijke diamant. Kortom er is geen verschil.

Verschil tussen een natuurlijke diamant en een Lab-grown diamant

Het verschil tussen een natuurlijke diamant en een lab created diamant is met een speciale juwelen loep bijna onmogelijk te onderscheiden. Alleen met speciale apparatuur bij gespecialiseerde bedrijven is het verschil te onderscheiden. Daarom is het belangrijk dat deze diamanten worden geleverd met een certificaat. Bij DiamondsByMe leveren wij diamanten vanaf 0.30 crt altijd met een certificaat. Voor natuurlijke diamanten is dit een GIA certificaat en voor Lab created diamanten een IGI certificaat. Hieronder is dit niet mogelijk omdat de prijs van het certificaat dan niet in verhouding zou staat tot de prijs van de diamant. Uiteraard schrijven wij een eigen certificaat uit voor onze diamanten.

De prachtige Lab Grown diamanten (ook wel Lab Created Diamonds genoemd) die wij gebruiken in onze sieraden, wordengeproduceerd in Amerika. In een fabriek speciaal ontwikkeld voor de productie van Lab Grown diamanten worden deze schitterende diamanten gemaakt. De diamanten die zijontwikkelen zijn een verbetering voor het milieu en arbeidsomstandigheden ten opzichtevan de diamanten die uit de natuur worden gehaald. De specificaties van de Lab Created diamanten en diamanten zijn hetzelfde. Dezeprachtige Lab Grown Diamonds zijn dus net zo mooi als de diamanten die men aldecennia lang in de natuur vindt. Klik hier om alles te lezen over natuurlijke diamanten vs.Lab Created diamanten. Onderstaand filmpje geeft je een korte uitleg over het ontstaan van Lab Grown diamanten en het verschil tussen deze diamanten en de diamanten die in denatuur gevonden worden.

(bron: CBC News Youtube)

Leonardo DiCaprio is één van de investeerders in Lab Created Diamonds

Iedereen kent deze geweldige acteur wel; Leonardo DiCaprio. Wellicht zelfs van zijn hoofdrol in de film Blood Diamond. Gezien het feit dat hij zich enorm inzet voor het milieu, is het voor ons waarschijnlijk geen verrassing dat hij één van de investeerders is van de Lab Created Diamonds.
Zijn gehele website is gewijd aan het milieu op wereldwijd niveau en vindt het zeer belangrijk dat er geen schade wordt toegebracht aan milieu en mens omdat men luxe producten wilt dragen.

Het ontwikkelen van een diamant kan de aarde miljarden jaren aan tijd kosten. Het ontstaansproces en de geringe hoeveelheid goede kwaliteit diamanten is wat de diamant zo kostbaar maakt. Meer informatie over het ontstaan van een diamant kun je hier vinden.

Hoe mooi zou het zijn als diamant identiek geproduceerd kan worden door de mens. Een droom van elke edelsteen specialist is om zelf zijn diamant te kunnen produceren.
Sinds jaar en dag zijn specialisten op het gebied van edelstenen bezig met het ontwikkelen van identieke imitaties. Zo worden er tegenwoordig veel synthetische edelstenen geproduceerd of andere producten gebruikt als imitatie van kostbare edelstenen. Bijvoorbeeld het gebruik van zirconia als imitatie van diamant. De synthetische stenen hebben vaak dezelfde kleur en zichtbare eigenschappen als de steen die ze moeten imiteren maar de structuur in de steen is wat ze verraad. Hierdoor zijn ze dus ook niet identiek aan de steen die ze imiteren.

De droom van een Lab Grown Diamant is nog niet zo lang geleden werkelijkheid geworden. Specialisten kunnen nu diamanten in een lab produceren die identiek zijn aan de natuurlijke diamant. Het enige verschil is dat deze in kortere tijd geproduceerd kunnen worden en hier dus geen miljoenen jaren voor nodig zijn. Naast dat de diamanten sneller worden geproduceerd zijn de diamant mijnen ook minder snel uitgeput wat beter is voor het milieu.
Lab Grown Diamanten worden geproduceerd in verschillende kleuren. De diamant kleuren die in de natuur moeilijk tot niet gevonden kunnen worden, kunnen nu geproduceerd worden.

Het Klokhuis heeft ooit een leuk filmpje gemaakt over Lab created Diamant, Kijk hem via deze link

Klik hier voor een overzicht van al onze sieraden met Lab-grown diamanten: