Gekleurde diamant | DiamondsByMe

Gekleurde diamant


Wij vinden het belangrijk om onze klanten zoveel mogelijk aan te bieden. Daarom bieden wij bij het samenstellen van jou sieraad bij Diamondsbyme een grote collectie edelstenen aan. Per sieraad staan alle mogelijke edelstenen. Mocht de edelsteen die jij voor ogen hebt hier niet tussen staan helpen wij graag verder. Wij gaan graag op zoek naar jou droom edelsteen.

DiamondsByMe is de eerste in Nederland die de verkoop van Lab Grown Diamonds zal promoten in hun sieraden. Lab Grown diamanten zijn diamanten die door diamant specialisten worden geproduceerd. Doordat dit een nieuw fenomeen is binnen de diamant wereld is er veel onduidelijkheid voor wat betreft het verschil tussen natuurlijke diamant en Lab Grown diamant. Om hier meer duidelijkheid over te geven hebben wij de verschillen op een rij gezet. klik hier

Door de revolutie binnen de diamant wereld kunnen wij een groot aanbod aan kleur diamanten bieden. De kleur van diamant wordt door de meeste mensen vaak kleurloos of wit genoemd. Dit is ook de kleur waarin diamant het meeste gevonden wordt en voorkomt in sieraden. Naast de kleur wit kan diamant in de natuur ook in verschillende tinten geel, bruin, groen, grijs zwart voorkomen. Ook wel Fancy Colour Diamonds genoemd.

Voor het bepalen van de kleur kwaliteit van een diamant is de kleur geel funest. Des te geler de diamant des te minder de waarde. Voor meer informatie over de waarde bepaling van diamant klik hier. Ondanks dat de kleur geel voor witte (kleurloze) diamant funest is, is de gele diamant ook erg geliefd. De kleur geel die thuis hoort bij de Fancy colour familie is heel sprekend, ook wel vergelijkbaar met kanarie geel. Door zijn bijzonder sprekende kleur zal zijn waarde stijgen. Het vinden van een helder sprekende gekleurde diamant in goede kwaliteit en formaat is zeldzaam.

Een kleurloze (witte) diamant bestaat uit het element koolstof. Bij het ontstaan van fancy colour diamanten zal er een verandering plaats moeten vinden in de kern van de diamant. Door deze verandering in de kern van de diamant kan er een gekleurde diamant ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld door de toevoeging van een ander element of door een ‘foutje’ in de kristalstructuur. Wanneer onder de grond de koolstof elementen worden samengeperst tot diamantkristallen komt het wel eens voor dat er andere elementen mee worden genomen in dit proces. Dit zijn elementen die er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat de diamant een bijzondere kleur krijgt. Jammer genoeg komt het niet veel voor dat er een kleur diamant ontstaat. Dit is dan ook de reden dat de Fancy Colour diamanten erg kostbaar zijn.

Om wel die mooi gekleurde diamanten te kunnen verkrijgen is er de mogelijkheid deze te behandelen door middel van HPHT. Door het gebruik van één van deze behandelingen is het mogelijk om bijna elke kleur te verkrijgen. De gekleurde diamant is steeds meer geliefd, Om deze reden wordt er nog elke dag onderzoek gedaan naar het verbeteren van de kleur behandelingen. Voor meer informatie over een HPHT behandelde diamant klik hier. Door de verbeterde technieken zijn de gekleurde diamanten nauwelijks te onderscheiden van natuurlijk gekleurde diamanten. De diamant kleuren zijn er van pastel naar bijna fluorescerend. Klik hier voor meer informatie over natuurlijk gekleurde diamant.

Toch blijft ook het kleuren van diamant een moeizaam proces. Het klinkt leuk maar niet elke diamant kan van kleur veranderd worden en ook niet alle diamanten kunnen in dezelfde kleur veranderen. Doordat er vaak per diamant verschillende elementen verschilt zitten binnen de diamant is het per steen de vraag hoe de kleur eruit komt te zien. De mensen die deze processen uitvoeren hebben hier natuurlijk in de loop der jaren oog voor gekregen en zullen dit herkennen.

Een simpel voorbeeld is een diamant die bijvoorbeeld van nature al bruin gekleurd is, deze zal nooit een gele kleur kunnen verkrijgen. De bruine kleur zal door middel van behandeling bijvoorbeeld een donkerdere schaduw kunnen krijgen. Onze aqua blue diamant is bijvoorbeeld ontstaan vanuit een bijna witte diamant, terwijl onze royal blue diamant ontstaan is vanuit bruine diamanten. Zelfs dankzij deze behandelingen zijn er nog diamant kleuren die moeilijk te verkrijgen zijn. Bijvoorbeeld de roze en paarse diamant. Deze worden gemaakt van een hoogwaardige witte diamant die al vorens gecoat is met een kleurlaag.