Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Gravures

Gravure mogelijkheden

Een gravure maakt een sieraad persoonlijk! Bij DiamondsByMe zijn er verschillende gravures mogelijk, hieronder zullen wij deze mogelijkheden op een rijtje zetten.

Gravure aan binnenzijde van een ring

DiamondsByMe biedt de mogelijkheid om jouw droomring aan de binnenzijde te graveren.
Deze gravure is een service van ons en dus bij de prijs inbegrepen.
Bij bijna iedere ring is dit mogelijk, dit wordt dan op de pagina zelf aangegeven.
Door deze service die wij bieden, kun je een persoonlijke boodschap in de gekozen ring laten graveren.
Een gravure in de binnenzijde van de ring wordt geplaatst door middel van een graveer machine.

Hierbij wordt er een kleine blokletter gebruikt en bieden wij de keuze uit de volgende tekens, letters en cijfers:
♡ ∞ & –/
A - Z
Á É Ó Ú Í
À È Ò Ù Ì
Â Ê Ô Û Î
Ä Ë Ö Ü Ï
0 - 9

Daarnaast geven wij per ring aan hoeveel tekens er maximaal in de ring gegraveerd kunnen worden.
Heb je een gravure in gedachten die langer is dan het maximaal aantal tekens? Wellicht kunnen wij deze gravure wel plaatsen door middel van een Lasergravure

Gravure aan buitenzijde van een ring

Er is niets zo leuk als een gravure die zichtbaar is, dus aan de buitenkant van de ring.
Bij DiamondsByMe is dit ook mogelijk. Het kan dan gaan om een vingerafdruk, hartslag of kindertekening. Maar jullie koosnaampje, favoriete quote of een andere uitspraak is ook mogelijk. Hiermee kun je jouw droomsieraad nóg persoonlijker maken.
Wij plaatsen zo'n gravure door middel van een Lasergravure of door deze al in het wasmodel mee te printen.

Onze gespecialiseerde designers werken we met een vernieuwende 3D techniek voor de vervaardiging van onze sieraden. Een ring wordt eerst getekend in een 3D-ontwerp programma, waarna deze wordt geprint en gegoten. Hierdoor hebben wij de mogelijkheid om een gravure direct in de tekening te verwerken zodat deze in de gieting wordt meegenomen. En kunnen wij een gravure voor een zeer interessante prijs aanbieden.

Zo kun je al een gravure aan de buitenzijde van een ring laten plaatsen vanaf €30,-
Helaas is niet iedere ring hiervoor geschikt.
Om het beste advies te geven, vragen wij jou de gewenste gravure en het model van de ring even naar ons door te mailen. Dit kan naar [email protected] Wij zullen dan bekijken wat er mogelijk is en dit jou zo snel mogelijk laten weten.

Monogram gravure in zegelring zonder steen

Heb je liever een massieve zegelring zonder steen maar met handgravure? In bijna iedere ring uit onze collectie kan een handgravure worden geplaatst. Een handgravure is iets heel persoonlijks.

Het beroep handgraveur komt bijna niet meer voor, dit omdat de ambacht wordt overgenomen door machines.
Alleen in Schoonhoven kun je hiervoor nog een opleiding volgen.
Daarom is het extra speciaal dat wij bij DiamondsByMe nog met de beste handgraveurs samen werken en deze techniek dus kunnen verwerken in een sieraad. Een handgraveur haalt met een steker lijnen weg uit het goud. Doordat hij speelt met de zijkanten van de steker creëert de graveur brede en smalle banen. Brede banen worden ook wel glanslijnen genoemd omdat deze de gravure extra glans geven.

Wil je een naam of een andere tekst in een ring laten graveren? Dit kost ongeveer € 15,- per letter.
Een monogram in een monogram ring is er vanaf € 65,- Doordat deze gravure met de hand geplaatst wordt, hanteren wij een extra levertijd van 3-5 weken.

Monogram gravure in zegelring met steen

Een monogram gravure is een gravure van initialen. Deze monogram gravures zijn er in vele verschillende stijlen. Een monogram ring uit onze collectie is massief uitgevoerd waardoor de steen goed vast zit en dus minder snel kan breken. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van monogram gravures waaruit je kunt kiezen. De gravures 1 tot en met 6 kosten 150 euro per stuk. Gravure 7 kost 400 euro. Heb je zelf een ander idee voor een monogram? Neem dan contact met ons op, zodat we een offerte voor je kunnen maken.

Deze gravure wordt door één van de beste handgraveurs geplaatst. Met oog voor detail en precisie plaatst deze meestergraveur de gewenste monogram in de steen van de zegelring.
Het plaatsen van een hand gravure is een zeer ambachtelijk beroep. In Nederland en Duitsland zijn nog enkele handgraveurs die de oude ambachtelijke technieken nog toepassen. Veelal wordt er gebruikt gemaakt van machines, maar juist door de handgravure wordt een sieraad extra bijzonder en persoonlijk.Houdt rekening met een extra levertijd van 4-6 weken


Designs 1 to 6: €195.- ; design 7: €495.-


Lasergravure

Een lasergravure kan geplaatst worden in een sieraad door middel van een speciale laser graveermachine. Door deze manier van graveren kan er met hoge precisie een gravure geplaatst worden.
Denk bijvoorbeeld aan een vingerafdruk, foto, gedetailleerde afbeelding etc.
Een lasergravure kan geplaatst worden variërend van dunne lijntjes en punten tot wat dieper liggende bredere lijnen.
Ook gravures aan de binnenzijde, die niet binnen het maximaal aantal tekens vallen, kunnen vaak wel met een lasergravure geplaatst worden.

Hierbij kun je dan ook denken aan een eigen handschrift of favoriet lettertype.
Uiteraard is er veel meer mogelijk, denk bijvoorbeeld aan een afbeelding, foto, vingerafdruk van je geliefde of misschien wel overleden dierbare, logo van je eigen bedrijf, de eerste tekening van je zoon of dochter etc.
Met een lasergravure kun je jouw persoonlijke wensen laten graveren in een sieraad.
Ben je benieuwd of jouw ontwerp in een sieraad gegraveerd kan worden?
Stuur een mail naar [email protected] en wij zullen het zsm beoordelen en terugkoppelen naar je.

De prijzen voor een lasergravure beginnen vanaf €35,-
Een lasergravure plaatsen kan extra tijd in beslag nemen. Houdt daarom rekening met een extra levertijd van ongeveer 1 week.

Wapengravure

Een wapengravure kan op diverse manieren geplaatst worden. Bij DiamondsByMe bieden wij de mogelijkheid om een wapengravure direct in de zegelring te plaatsen of in een steen. (klik hier voor meer informatie over een wapengravure in steen)

DiamondsByMe werkt samen met één van de beste handgraveurs.
Bij deze optie wordt de gravure met de hand in de ring geplaatst. Door middel van stekers plaatst de handgraveur de gewenste afbeelding in de ring.

Een wapengravure kan door onze handgraveur al vanaf €110,- geplaatst worden.
De levertijd van een handgravure ligt wel wat hoger dan een gravure die meegeprint kan worden.
Dit komt omdat het handwerk is en er veel tijd in gaat zitten om met zoveel precisie een wapen nagenoeg gelijk in de ring te graveren. Houdt daarom rekening met een extra levertijd van 4-6 weken, boven op de productie tijd die wij van DiamondsByMe nodig hebben om jouw droomring te vervaardigen.

Wapengravure in steen

De zegelringen met lagensteen uit onze collectie kunnen allemaal gegraveerd worden met onderstaande wapengravures. Hierbij geven wij een overzicht om je een prijsindicatie te geven. Van oudsher zijn er familiewapens. Sommige wapens zijn enorm gedetailleerd en andere een stuk minder. De details van de gravure zullen de kosten bepalen. Voor ieder familiewapen zal de prijs dus anders zijn. Wil jij weten wat de exacte kosten zijn om jouw wapen in een ring te laten graveren? Neem dan contact met ons op! Onze specialisten maken graag een offerte voor je.

Vroeger werden de familiewapens gegraveerd in een lakstempel. Hiermee konden officiële documenten worden bestempeld of brieven worden verzegeld. Door de lakstempel in warme was te drukken en hard te laten worden, bleef de familiewapen achter in de was. De ontvanger kon zo achterhalen van die het officiële document of de brief kwam.

Tegenwoordig worden familiewapens bijvoorbeeld gegraveerd in zegelringen of geschilderd op doeken.
Niets is zo bijzonder als een zegelring met jouw eigen familiewapen. Deze ringen worden vaak doorgegeven op kinderen of kleinkinderen.

DiamondsByMe werkt samen met één van de beste handgraveurs. Net als bij een monogram gravure werkt de handgraveur met diamant freesjes en diamantpoeder. Dit is een zeer bijzondere techniek, waarbij de gewenste afbeelding met de hand in de steen gegraveerd kan worden.
Houdt rekening met een extra levertijd van 4-6 weken.
Wil je meer informatie over zegelringen? Klik dan hier.

Persoonlijke gravures

Bij DiamondsByMe kun je je sieraad extra personaliseren. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een hartslag, vingerafdruk of tekening van je kind. Meer informatie over het plaatsen van een vingerafdruk vindt je hier.

Deze gravures kunnen vaak door onze specialist 3D ontwerper in de tekening geplaatst worden. Deze wordt daardoor direct met het wasmodel meegeprint en later in het gewenste materiaal gegoten.
Het plaatsen van een vingerafdruk kan ook door middel van een Lasergravure

Natuurlijk is het ook mogelijk om de favoriete tekening van je kind in een sieraad te laten plaatsen of een detailleerde foto.
Wij denken graag met je mee, dus heb je een idee? Mail deze naar ons door [email protected] en wij zullen beoordelen of het mogelijk is en uiteraard ook op welke manier.
De prijs van een lasergravure begint vanaf €80,-
De prijs van een gravure die direct in de ring geplaatst wordt en mee gegoten wordt, begint vanaf €30,-