010 - 747 00 00
Voordeel tot 30% | levenslange garantie | 60 dagen bedenktijd
Selecteer uw verzendbestemming & valuta

Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Platina ringen

Edelsteen
Edelsteen
Exclusief
Exclusief
Modern
Modern
Vintage
Vintage
Aanschuifringen
Aanschuifringen
Fantasie
Fantasie
Eternity
Eternity
Filteren
Geselecteerde filters Platina ',
Verras haar met een zelf ontworpen design
Levenslange garantie
Gemaakt van duurzame en eerlijke materialen
Gratis verzending en 60 dagen retourrecht

Aan een sierlijke dameshand staat niets mooier dan een exclusieve, handgemaakte platina ring. Platina is een zeldzaam wit edelmetaal dat een van de zuiverste en mooiste op aarde is. Het is nog schaarser en moeilijker te vinden dan goud. De schitterende witte metaalkleur geeft platina een pure en luxe uitstraling. Daarnaast is platina ook zo bijzonder omdat de kans op een allergische reactie heel klein is. Als je een echt bijzondere ring wil kopen voor jezelf, je vrouw, vriendin of dochter is een platina ring dus een absolute aanrader.

Platina juwelen

Het opvallendste uiterlijke verschil tussen juwelen van goud en van platina is de kleur. Goud is van nature geel, terwijl platina van nature wit is. Witgoud lijkt qua kleur wel wat op platina en wordt er soms ook mee verward. Toch er zijn belangrijke verschillen tussen witgouden en platina juwelen.

Verschillen platina en witgoud

Witgoud wordt niet zoals platina in de natuur gevonden, maar kan gemaakt worden door goud te mengen (legeren) met andere witte metalen zoals palladium, nikkel, zilver of zink. Helaas kan dit soms tot allergische reacties leiden, bijvoorbeeld bij mensen met een nikkelallergie.
Witgoud kan ook gemaakt worden door geelgoud te rodineren: de edelsmid legt dan een dun laagje van het witte metaal rodium om het ‘gewone’ goud. Het nadeel daarvan is dat een ring van witgoud na verloop van tijd weer een beetje gelig kan worden door slijtage. Bij een juweel van platina weet je 100% zeker dat het nooit zal verkleuren, omdat het materiaal van nature wit is en blijft. Je hoeft een platina ring daarom ook minder vaak schoon te laten maken.

Platinum ring met diamant

Platina is al jarenlang een populaire keuze voor exclusieve juwelen, zoals ringen met mooie diamanten. Het natuurlijk zuiver witte metaal accentueert de schittering van diamanten namelijk perfect. Diamanten zijn de hardste edelstenen die er bestaan. Ze passen daardoor symbolisch erg goed bij platina juwelen, dat ook wel bekend staat als ‘het metaal zonder zwakheden’. Doordat platina zo hard is, is het bij uitstek geschikt om het te bewerken met een persoonlijk gravure aan de binnen- of buitenkant. Je kunt je platina ring met diamant bijvoorbeeld laten voorzien van een organisch patroon, een vingerafdruk of een gravure in je eigen handschrift. Kijk ook eens bij onze platina verlovingsringen!

Prijs van platina

Platina is een zeldzaam edelmetaal, dat nog zeldzamer is dan goud. De schaarsheid van het metaal zorgt ervoor dat het een duurder edelmetaal is. Toch hoef je niet te denken dat platina juwelen onbetaalbaar zijn. Doordat de goudprijs tegenwoordig erg hoog ligt, is deze soms zelfs hoger dan de prijs van platina. Het kan daardoor het zelfs goedkoper zijn om voor een juweel van platina te kiezen. Je koopt dan een exclusieve, luxe platina ring met een enorme hardheid en luxe uitstraling voor een aantrekkelijke prijs.

Platina ring kopen

Platina ringen die je bij DiamondsByMe koopt, hebben vaak een lagere prijs dan vergelijkbare ringen bij andere juweliers. Dat komt doordat wij geen voorraad hebben, maar onze edelsmeden pas aan de slag gaan zodra jouw bestelling bij ons binnenkomt. We doen dus geen concessies aan de kwaliteit van het gebruikte platina of aan het vakmanschap van onze edelsmeden, maar door slim te werken kunnen we gewoon goedkoper zijn.

Diamanten ring schoonmaken
Je wilt natuurlijk dat je schitterende, handgemaakte platina ring met diamant zo lang mogelijk mooi en stralend blijft. Zorg daarom dat je hem bewaart in een juwelendoosje als hem niet draagt. Daarnaast kun je je diamanten platina ring af en toe schoonmaken. Dat schoonmaken kun je eenvoudig en gemakkelijk zelf doen. Je hebt daarvoor nodig:

  • 2 kleine kommetjes
  • Ammoniak
  • Alcohol
  • Water
  • Een zachte doek

Doe in het ene kommetje 1 kopje lauw water en 1/4 kopje ammoniak. Doe de platina ring met diamant in dit mengsel en wacht ongeveer 20 minuten. Haal de ring eruit en veeg hem droog met een zachte doek.
Vul nu het andere kommetje met de alcohol en leg de ring hier een paar seconden in. Spoel je ring daarna goed af met koud water en laat hem drogen aan de lucht (dus niet droogwrijven).

Je ziet het, een kind kan de was doen: je schoongemaakte platina diamanten ring ziet er weer uit als nieuw.