Platina Oorhangers | Zelf ontwerpen | DiamondsByMe | Beste prijs

Platina oorhangers

Oorstekers Oorstekers
Oorhangers Oorhangers
Creolen Creolen
Edelsteen Edelsteen
Exclusief Exclusief
Klassiek Klassiek
Modern Modern
Filteren
',
Geselecteerde filters Platina ', Oorhanger ',
Wij vervaardigen ook uw eigen, unieke ontwerp!
Ontdek de edelsteen mogelijkheden voor jouw ultieme set oorbellen
Gemaakt van duurzame en eerlijke materialen
Gegarandeerd de laagste prijs

Vooral bij dames met een langere hals, staan oorhangers erg mooi, omdat lange oorbellen de neklijn accentueren. Oorhangers van platina hebben een sprankelende en chique uitstraling door het exclusieve, schitterende materiaal waar ze van gemaakt zijn. De platina oorhangers van DiamondsByMe zijn altijd met de hand gemaakt: ze zijn dus uniek en speciaal voor jou vervaardigd.

Platina is het duurzaamste, zuiverste en zeldzaamste edelmetaal ter wereld. Platina is van nature wit. Dit betekent dat de intens witte kleur bij het dragen niet verdwijnt. Platina is ook erg duurzaam: het behoudt zijn natuurlijk witte kleur, roest niet, oxideert niet en is niet of nauwelijks gevoelig voor krasjes en andere beschadigingen. Platina oorbellen zijn dus een sieraad voor het leven. Wij adviseren dan ook diamanten in je platina oorbellen als je kiest voor de meest bijzondere oorhangers.

Platina versus witgoud en zilver

Misschien vind je het lastig om te herkennen of oorhangers van zilver, witgoud of platina zijn. Al deze edelmetalen lijken namelijk wel wat op elkaar. Toch kun je wel verschillen herkennen:

 • Witgoud is wat meer zilverachtig van kleur, terwijl platina een zweem van grijs heeft.
 • Platina blijft van zichzelf wit en stralend, als je het goed verzorgt.
 • Platina oxideert (roest) niet en is volledig anti allergisch, terwijl zilver soms wat zwart kan uitslaan en het rhodiumlaagje dat op witgouden sieraden is aangebracht op den duur wat kan slijten.
 • De dichtheid van platina is hoger is dan die van witgoud en van zilver. Platina is daardoor zwaarder dan goud en zilver.
 • Platina is duurder dan witgoud, zilver is goedkoper.

Hypoallergeen

Platina is hypoallergeen, wat wil zeggen dat ze geen materiaal bevatten dat irritaties of reacties kan veroorzaken. Aan platina hoeven geen legeringen worden toegevoegd om het haar witte kleur te geven en het wordt bijna in haar zuiverste vorm gebruikt om sieraden mee te maken. Platina oorhangers zijn dus zeer geschikt voor mensen met allergieën.

Persoonlijk eigen ontwerp maken

Zie je tussen de platina oorbellen in ons assortiment net niet helemaal wat je zoekt, dan kun je een bestaand design aanpassen. Een geheel eigen ontwerp maken voor een paar super persoonlijke platina oorhangers kan natuurlijk ook. Dat is heel eenvoudig met onze online configurator, waarmee je zelf je platina oorbellen ontwerpt precies naar jouw smaak.

Heb je een beetje hulp nodig bij het ontwerpen van je platina oorbellen? Dan staan onze professionele sieraadontwerpers voor je klaar.

Platina collier met hanger

Een mooie set met een platina collier en oorhangers van platina kan een echte blikvanger zijn. Door je oorhangers te combineren met een mooi halssieraad, maak je je look helemaal af. Je kunt bij ons bijvoorbeeld een platina collier laten maken waarin dezelfde edelsteen als in je oorbellen is verwerkt. Zo ontstaat een harmonieus geheel van schitterende sieraden die je samen, of apart kunt dragen. Wij adviseren je graag hoe je een set met een halsketting en platina oorhangers goed bij elkaar kunt laten passen.

Een paar platina oorhangers en een bijpassende ketting in dezelfde stijl is gegarandeerd een succes als je je vrouw, vriendin of dochter wilt verrassen. Of verwen je zelf eens met een platina collier, dat is ook belangrijk!

Tips voor het kiezen van platina oorhangers

Bij het kiezen van platina oorbellen voor jezelf, of om cadeau te geven, kun je op de volgende punten letten:

 • De vorm van je gezicht
  Oorbellen zorgen voor meer balans als ze tegengestelde vorm van het gezicht hebben. Korte oorbellen staan goed bij een langwerpig gezicht en ronde oorbellen maken een hoekig gezicht wat zachter. Lange of vierkante oorhangers passen juist goed bij een rond gezicht.
 • Draag je kort of lang haar, of steek je het op?
  Lang haar geeft opvallende oorbellen een geraffineerd effect en een paar schitterende oorhangers met diamanten past voortreffelijk bij opgestoken of kort haar.
 • Draag je andere sieraden?
  Zijn de oorbellen het enige of belangrijkste sieraad, dan mag het best wat opvallender. Als je al een ander groot of opvallend sieraad draagt, kun je het beste wat subtielere oorhangers kiezen.
 • Hoe lang is je hals?
  Een korte hals lijkt nog korter als je lange oorhangers draagt. Bij een langere hals kun je langere oorbellen dragen. Als vuistregel kun je aanhouden dat oorbellen maximaal tot je kaaklijn het mooist staan.
 • Draag je een bril?
  Hou dan rekening met de kleur en materiaal van het montuur. Bij zilverkleurig montuur staan platina, zilveren of witgouden oorbellen bijvoorbeeld heel mooi. Bij een gouden bril kun je beter kiezen voor geelgoud of rosé goud.
 • Ben je allergisch voor sommige metalen?
  Kies oorbellen waarin dit metaal niet voorkomt. Platina is hypoallergeen, dus geschikt voor bijna iedereen en irriteert niet.
 • Wat spreekt je het meeste aan? Volg je hart en het komt zeker goed!
  (En is de gelukkige ontvangster van je geschenk toch iets minder blij met de oorbellen dan gehoopt? Geen probleem, je mag ze binnen 60 dagen altijd terugsturen!)