Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Platina kettingen

Solitaire
Solitaire
Edelsteen
Edelsteen
Initial
Initial
Hart
Hart
Exclusief
Exclusief
Fantasie
Fantasie
Modern
Modern
Filteren
Geselecteerde filters Platina ',
Wij vervaardigen ook uw eigen, unieke ontwerp!
Ecologisch verantwoorde sieraden
Gegarandeerd de laagste prijs
Gegarandeerd de laagste prijs

Een platina ketting als je allergisch bent voor ander edelmetaal

Het dragen van een platina ketting heeft niet alleen een mooie witte uitstraling. Er zijn verschillende voordelen waardoor het kiezen voor een ketting in platina voordelig maakt. Platina is om een voordeel te benoemen een hypoallergeen materiaal. Dit betekent dat het geen allergische reacties veroorzaakt. Een platina ketting is dus een heel goed alternatief wanneer je allergisch bent voor andere edelmetalen zoals goud. Wil je een platina ketting kopen dan ben je bij DiamondsByMe aan het juiste adres.

De bekende voordelen van platina

Platina wordt niet zonder reden gezien als het meest waardevolle edelmetaal. Platina heeft de volgende voordelen:

  • Het is hypoallergeen
  • Het is enorm sterk, dus erg geschikt om diamanten in vast te zetten.
  • Het is erg duurzaam omdat het bestand is tegen corrosie. Een sieraad met corrosie uit zich in dofheid en grofheid op het oppervlak.
  • Het verkleurt niet tot nauwelijks.

De prijs van een platina ketting

De platina ketting prijs ligt doorgaans een hoger dan een gouden ketting, een roségouden ketting of een witgouden ketting. Dat heeft te maken met de schaarste van dit prachtige materiaal en de moeilijkheid om platina als sieraad te verwerken. Een goudsmid is over het algemeen dubbel zo lang bezig om het sieraad mooi glimmend te maken. Ook is het zo dat een sieraad dat van platina gemaakt is voor minimaal 95% uit platina bestaat. Het materiaal is dus erg zuiver. Het hoogste gehalte goud dat doorgaans gebruikt wordt voor sieraden is 75% (18 karaat). Kortom, in een platina ketting zit meer platina in verwerkt dan dat er goud in een gouden ketting zit.

Houd je platina ketting mooi

Wanneer je een platina ketting dames of platina ketting heren mooi wilt houden is het geadviseerd om de platina ketting wanneer het wat grijzer en doffer is geworden, op te poetsen. Doe dit met een zachte doek of borsteltje die je wat vochtig maakt. Op deze manier verwijder je op een veilige manier vuil en (huid)vet. Om het platina oppervlak weer mooi te laten glanzen kun je het beste het sieraad naar ons terugsturen zodat onze goudsmeden de kleine, ondiepe krasjes kan weg polijsten. Bij terugkomst kunnen de goudsmeden ook gelijk het sieraad voor jou schoonmaken en controleren.