Gouden 3 Steens ringen

Solitaire
Solitaire
Solitaire pavé
Solitaire pavé
Alliance
Alliance
Halo
Halo
Entourage
Entourage
3 Steens
3 Steens
Vintage
Vintage
Filteren
Geselecteerde filters 3 steens ', Goud ',
Kies, selecteer en maak jouw unieke verlovingsring
Gemaakt van duurzame en eerlijke materialen
Wij vervaardigen ook uw eigen, unieke ontwerp!
Gemaakt van duurzame en eerlijke materialen

Een gouden trilogy ring is tijdloos en het perfecte sieraad om te combineren

Trilogy ringen zijn bij uitstek de meest populaire verlovingsringen. Niet alleen de symboliek die erachter zit sluit echter prachtig aan bij de gedachte van een eeuwige verbintenis. Een verlovingsring is immers een ring waarmee je het liefst je hele leven lang wilt kunnen pronken, en zo'n ring moet dus gemakkelijk te combineren zijn. Dit bereik je bij een 3 steens ring door te werken met schitterende diamanten. Of dit nu echte of lab grown diamanten zijn maakt in feite niets uit. Diamanten zijn en blijven nu eenmaal 'a girls best friend'.

Gouden ringen met 3 stenen

Trilogy is van oorsprong een gouden ring met daarin 3 diamanten of andersoortige edelstenen erin verwerkt. Het gebruik van het getal drie is niet willekeurig, maar kan verschillende symbolieken hebben. Een van de symbolische betekenissen is de 3 eenheid van het hoofd, het lichaam en de geest, maar ook zou je er de Heilige drie-eenheid mee kunnen duiden, waarmee de Vader, de Zoon en de Heilige Geest worden bedoeld. Let op bij het zoeken naar diamanten trilogy ring want een gouden trilogy ring wordt ook wel eens trinity ring genoemd maar dat is onjuist. Een trinity ring is een ring die bestaat uit 3 banden.

Nog een prachtige en veelzeggende symboliek is dat de 3 stenen het verleden, het heden en de toekomst, of het begin, het midden en het einde voorstellen. Hierbij staat de middelste steen voor het heden, en beelden de twee buitenste stenen het verleden en de toekomst van de drager van de ring en de partner uit.

Wanneer een trilogy ring als vriendschapsring gebruikt wordt binnen een liefdesrelatie, zou je de drie stenen ook symbool kunnen zetten voor vriendschap, liefde en trouw, welke doorgaans de basis zijn van een stabiele en fijne relatie. Tot welke symbolische betekenis je jezelf ook aangetrokken voelt, een drie steens ring is altijd een prachtig sieraad om een geliefde cadeau te doen. De ontvanger van de ring zal er in ieder geval jarenlang plezier van hebben.

Waarom hebben ringen meestal een oneven aantal stenen?

De reden dat ringen doorgaans een oneven aantal stenen bevatten, heeft onder andere te maken met symmetrie. Daarnaast werden in de Oude Griekse cultuur oneven cijfers verbonden aan het mannelijke, en even cijfers aan het vrouwelijke. Hierbij was het mannelijke een teken van kracht, energie en positiviteit. In het geval van een trilogy ring zorgt het oneven aantal stenen ervoor dat er altijd één steen in het midden staat, en de ring dus mooi symmetrisch van vorm is.

Een ovale vorm voor de centersteen bij een gouden trilogy ring erg populair

Om een gouden trilogy ring een wat meer speelse en moderne look te geven, wordt steeds vaker gekozen voor een middensteen in een ovale vorm. De twee buitenste stenen kun je dan bijvoorbeeld wel rond houden, waardoor de ring een meer unieke uitstraling krijgt, en je een persoonlijke touch toevoegt. Ondanks dat de ring in dit geval twee verschillende vormen bevat, vormen ze met elkaar samen toch nog steeds een eenheid. Uiteraard is het ook mogelijk om een nog persoonlijker en meer uniek sieraad te ontwerpen, door bijvoorbeeld te gaan spelen met totaal andere vormen zoals de vierkante princess slijpvorm, een peervorm of een hartvorm.

Welke type gouden trilogy ring past bij jou?

Voor het geval je er nog niet helemaal uit bent welk type trylogie ring het beste bij jou en je geliefde past, volgen hier een aantal tips en ideeën om je ring helemaal te personaliseren.

  • Kies voor een overeenstemmende steensoort, in één en dezelfde vorm.
  • Ga voor verschillende kleuren diamant, maar houdt de vorm gelijk.
  • Kies verschillende vormen wat betreft de stenen, maar ga voor één specifieke kleur.
  • Hussel zowel de kleur als ook de vorm van de stenen door elkaar voor een speels en luchtig sieraad.
  • Kies voor een geelgouden, een witgouden of een platina variant.

DiamondsByMe heeft gouden trilogy ringen in ontelbare soorten, vormen en maten in het assortiment. Zie je dé ring er echter nog niet bij staan? Ontwerp dan zelf je gouden drie-eenheid ring met behulp van onze design afdeling.