Gouden smaragd ringen | Zelf ontwerpen | DiamondsByMe

Gouden ringen met smaragd

Edelsteen Edelsteen
Exclusief Exclusief
Modern Modern
Vintage Vintage
Aanschuifringen Aanschuifringen
Fantasie Fantasie
Eternity Eternity
Filteren
',
Geselecteerde filters Smaragd ', Goud ',
Gegarandeerd de laagste prijs
Verras haar met een zelf ontworpen design
Gegarandeerd de laagste prijs
Levenslange garantie
Gouden ringen met Smaragd

De smaragd is met zijn prachtig intense kleur groen een van de meest fascinerende edelstenen die er zijn. Zo'n kleur groen komt namelijk bijna niet voor in de natuur. De naam smaragd komt van de Griekse naam Smaragdos : wat letterlijk groene steen betekent. De smaragd behoort tot de Beryl groep van edelstenen en is de geboortesteen van de maand mei.

De mooiste smaragden worden gevonden in Colombia en de meest waardevolle stenen krijgen dan ook vaak de benaming Colombia Green. Verder wordt deze edelsteen onder andere ook gevonden in Brazilië, Zuid Afrika, Australië en Amerika.

Voor het verbeteren van een smaragd wordt vaak olie gebruikt. Door deze olie lopen de insluitsels en breukvlakken vol en krijgt de smaragd meer kleur intensiteit en minder zichtbare insluitsels. Let er altijd op dat als je een smaragd schoon maakt er geen chemicaliën gebruikt mogen worden omdat deze de olie zouden kunnen verwijderen. Het beste resultaat krijg je door de steen met een tandenborstel en water schoon te maken.

In het verleden werd de smaragd vaak gezien als een heilige steen. Een van de meest bekende personen die de smaragd graag droeg was Cleopatra. De mensen van toen dachten dat een smaragd helende krachten had en je veel geluk zou toebrengen… Goud met groen staat erg chic en een gouden ring met een smaragd is dan ook zeker geen verkeerde keus.