010 - 747 00 00
Voordeel tot 30% | levenslange garantie | 60 dagen bedenktijd
Selecteer uw verzendbestemming & valuta

Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Heren ringen met lapis lazuli

Zegelringen
Zegelringen
Rolex stijl
Rolex stijl
Monogram
Monogram
Fantasie
Fantasie
Filteren
  Geselecteerde filters Lapis lazuli ',
  Wij vervaardigen ook uw eigen, unieke ontwerp!
  Gemaakt van duurzame en eerlijke materialen
  Kies uit een scala aan ringstijlen, van rolex ringen tot zegelringen!
  Kies uit een scala aan ringstijlen, van rolex ringen tot zegelringen!

  Het betoverende kleurenpalet van de lapis lazuli ring

  De lapis lazuli is een betoverende azuurblauwe edelsteen die al sinds duizenden jaren wordt bewonderd. Met name bij mannen zie je nog steeds dat een gouden ring met lapis lazuli erin verwerkt een veel gedragen sieraad is.

  Het kopen van een lapis lazuli ring doe je niet zomaar. Van oudsher is het namelijk een traditie dat een zegelring met deze wonderschone edelsteen van vader op zoon wordt doorgegeven. Met de aanschaf van een lapis lazuli ring heren start je dus jouw eigen traditie. Deze betekenisvolle eigenschap zorgt ervoor dat zo'n ring een zeer geliefd sieraad is.

  Interessante feitjes over de lapis lazuli steen

  Een aantal interessante feitjes over deze koninklijke edelsteen:

  • Een lapis lazuli is te herkennen aan het prachtige kleurenpalet, dat naast de diepblauwe kleur ook violetblauw en groenblauw kan bevatten.
  • De echtheid van de edelsteen wordt bepaald aan de hand van de aanwezigheid van gouden vlekjes, welke te danken zijn aan minuscule deeltjes pyriet in de edelsteen. Wanneer de lapis lazuli geen zichtbare calciet bevat wordt de steen als zeer waardevol bestempeld. Heeft de steen echter een matgroene kleur, dan is dat een teken dat hij juist teveel pyriet bevat en daalt hij aanzienlijk in waarde.
  • Zijn naam dankt de edelsteen aan een samentrekking van het Latijnse woord 'lapis', dat 'steen' betekend, en het woord 'lazuli', wat een afgeleide is van de Perzische vindplaats van de steen genaamd 'lājevard'.

  De lapis lazuli in een sieraad

  De zegelring lapis lazuli is wellicht het bekendste sieraad met deze prachtige azuurblauwe edelsteen, maar de steen is ook erg geschikt om te verwerken in andere juwelen, waaronder manchetknopen, kettinghangers en oorbellen. Wij verwerken in onze zegelringen meerdere type stenen, waaronder lapis lazuli.

  Wilt u deze steen in een ander sieraad? Neem dan contact op met onze klantenservice voor de mogelijkheden. Zo hebben we ook ringen met blauwe steen en ringen met onyx