Vintage trouwringen

Dames Dames
Heren Heren
Budget Budget
Middenklasse Middenklasse
Exclusief Exclusief
Memoire Memoire
Persoonlijke Persoonlijke
Vingerafdruk Vingerafdruk
Vintage Vintage
Filteren
',
Geselecteerde filters Vintage ',

Vintage Dames trouwringen

Droomde jij vroeger ook altijd weg als je de trouwring van je oma even om je eigen vingers mocht proberen? Liet je je vingertoppen langs de sierlijke lijnen en mooie decoratie van haar oude huwelijksring glijden terwijl je fantaseerde je over je eigen bruiloft? Dan is een Vintage damestrouwring voor jou de perfecte keuze.

Vintage trouwringen kopen

Vintage dames trouwringen kenmerken zich door sierlijke details, verfijnde organische krulvormen en elegante geometrische lijnen. Vintage damestrouwringen hebben vaak een romantische, sprookjesachtige uitstraling. Een damestrouwring in Vintage stijl is daarom echt een aanrader als je een zwak hebt voor antieke sieraden en retro fashion.

Een Vintage of retro damestrouwring?

Als je een Vintage dames trouwring wilt kopen, heb je in grote lijnen twee mogelijkheden: je kiest voor een antieke, oude gouden ring of je gaat voor een nieuwe ring met een Vintage of retro design. Retro staat voor ‘in de stijl van toen’. Dan heb je het meestal over eind negentiende, begin twintigste eeuw tot eind jaren tachtig. Vintage betekent strikt genomen authentiek en meer dan 30 jaar oud, maar ook nieuwe kledingstukken en sieraden in de stijl van vroeger noemen mensen vaak Vintage of Vintage-look.

Antieke trouwring of ander sieraad hergebruiken

Wil je onvervalste Vintage? Geef dan je oma’s antieke trouwring of een ander gouden familie-erfstuk een nieuw leven. Onze edelsmeden zorgen er graag voor dat je partner op jullie trouwdag een Vintage huwelijksring om je vinger kan schuiven, die in het verleden met liefde gemaakt en gedragen is. Een ring met een vleugje van vroeger, die klaar is voor een nieuw avontuur. 

Hippe trouwring met een vleugje nostalgie

We kunnen een bestaande Vintage of antieke trouwring voor je namaken als exacte reproductie, of oud goud van een ander sieraad hergebruiken om een nieuwe Vintage damestrouwring te maken. Zo krijg je oud in een nieuw jasje: oftewel hip met een vleugje van toen. Bijkomend voordeel is dat je huwelijksring ook een stuk goedkoper wordt als je zelf goud aanlevert. En dat is mooi meegenomen, want een bruiloft is per slot van rekening al duur genoeg!
Neem gerust contact met ons op om te bespreken wat er bijvoorbeeld kan met een oud erfstuk dat nog in een laatje ligt te verstoffen.

Een huwelijksring met geschiedenis

Het uitkiezen van de trouwringen is één van de leukste maar misschien ook lastigste to do’s voor jullie bruiloft.  Wie kiest voor een Vintage damestrouwring, kiest voor een stijlvolle huwelijksring die herinnert aan de pracht en praal van de ‘roaring twenties’. Een trouwring met de sierlijkheid van de Art deco en Art nouveau en de tijdloosheid van het romantische impressionisme. Kortom, een elegante damestrouwring met een verleden, die de toekomst aankan.

Tips voor het kopen van een Vintage gouden ring

Voordat je een Vintage gouden trouwring koopt, kun je jezelf deze vragen stellen:

  • Draag je liever een authentieke Vintage trouwring of een nieuwe ring in Vintage stijl?
  • Wil je een uniek eigen ontwerp maken, of liever een (aangepast) bestaand ontwerp?
  • Welk edelmetaal past het beste bij jouw huidskleur?
  • Heb je een antieke huwelijksring of ander gouden erfstuk dat je kunt laten vermaken?
  • Aan welke hand ga je je huwelijksring dragen? Dit scheelt soms in de ringmaat.

Goedkope trouwringen

Diamonds by me maakt alle Vintage damestrouwringen zelf met de hand. Onze edelsmeden zijn vaklieden, die graag oude en nieuwe technieken combineren. Omdat we geen voorraad hebben, maar pas aan de slag gaan op bestelling, kunnen we betaalbare trouwringen tegen scherpe prijzen aanbieden. Je Vintage gouden huwelijksring is daardoor goedkoper dan bij de meeste andere juweliers, maar je kunt er toch op vertrouwen dat je vakmanschap en kwaliteit koopt. Als je zelf goud aanlevert, bijvoorbeeld van een antieke trouwring, kan je Vintage gouden ring nog goedkoper worden.

"Onze bruiloft was een echte Vintage bruiloft, in de achtertuin van het stadhuis van het Franse dorpje waar Elise en ik elkaar als tieners hebben leren kennen. Onze trouwauto was een oude deux-chevaux en de burgemeester zelf leidde de huwelijksceremonie. Daarna was er champagne onder de oude fruitbomen.
Mijn trouwjurk kreeg ik van mijn moeder, die hem weer kreeg van haar moeder, mijn oma dus. Elise koos voor een jumpsuit van kant, ook Vintage en zo mooi. De bijpassende trouwringen vonden we bij Diamonds by me: we vielen als een blok voor een prachtige Vintage damestrouwring. We dragen beide dezelfde ring, alleen heeft Elise hem in rosé-goud laten maken en ik in witgoud. De ontwerpers van Diamonds by me hebben ons echt heel goed geholpen om trouwringen uit te kiezen die echt bij ons passen en toch niet duur waren. Gelukkig waren ze ook snel klaar, zodat we het kopen van Vintage trouwringen ook van ons drukke to do lijstje konden afstrepen."

Nadine trouwde op 2 juni 2014 met Elise; zij dragen gouden Vintage damestrouwringen in art deco stijl.