Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Memoire ringen

Edelsteen
Edelsteen
Exclusief
Exclusief
Modern
Modern
Vintage
Vintage
Aanschuifringen
Aanschuifringen
Fantasie
Fantasie
Eternity
Eternity
Filteren
Geselecteerde filters Memoire ',
Gegarandeerd de laagste prijs
Een uniek sieraad voor ieder budget
Een uniek sieraad voor ieder budget
Gegarandeerd de laagste prijs

Sommige herinneringen zijn zo bijzonder en speciaal dat je ze het liefst altijd dicht bij je draagt. Met herinneringssieraden zoals de memoire ring kan dat. Een memoire ring, ook wel eternity ring genoemd, is daarom een heel bijzonder cadeau om te krijgen, en om te geven (zie het kopje “memoire betekenis”). Het is een uiterst subtiele damesring met diamant. De ring bestaat uit allemaal naast elkaar geplaatste edelstenen of diamantjes in dezelfde zetting, die allemaal even groot zijn. De continue lijn van diamanten en edelstenen belichaamt de eeuwige en nooit ophoudende liefde. Dit is dan ook een heel bijzonder mama sieraad en een van de meest perfecte herinneringssieraden.

Memoire betekenis

Een memoire ring betekent veel voor de persoon die het draagt, en voor wie het geeft. Het woord ‘mémoire’ komt uit het Frans en betekent geheugen. Geschriften waarin iemand een herinnering opschrijft worden daarom ook wel memoires genoemd Een persoonlijke memoire ring vervult ook deze memoire betekenis. Een schitterend fonkelende damesring met diamant naast een trouwring is niet alleen prachtig, het herinnert ook aan dat meest speciale moment van je leven, of aan een jubileum.

Herinneringssieraden: onze memoire ringen

Een memorie ring is één van de mooiste herinneringssieraden en mama sieraden. In onze collectie damesring met diamant of andere edelstenen vind je deze prachtige herinneringssieraden en mama sieraden in verschillende vormen. Je kunt kiezen uit ringen waarbij de stenen zijn gezet met pootjes of ringen waarbij de stenen zijn gezet in een railzetting. Een ring die van het begin tot het eind vol is gezet noemen we een ‘vol memoire ring’. Een ring waarbij 3, 5, 7 of 9 stenen naast elkaar gezet zijn, noemen we een ‘half memoire ring’.

Je kunt de memoire ring laten vol zetten met diamantjes, je krijgt dan een schitterend fonkelende damesring met diamant, maar wat we ook vaak zien zijn diamantjes afgewisseld met andere edelstenen, waarbij dan ieder jaar een steen wordt bijgezet. Iedere maand heeft een geboortesteen. Een ring met een edelsteen is daarom een perfecte memoire. Kies bijvoorbeeld voor een hemelsblauwe saffier wanneer je een geboorte in september nooit wilt vergeten.

Mama sieraden

Wat geef je aan de vrouw die jou alles geeft en heeft gegeven? Dit moet iets zo uit het hart zijn, iets wat minstens in verhouding staat tot de liefde die je van haar hebt gekregen en iets wat ze haar leven lang bij zich kan dragen. Moederdag is de perfecte dag om mama een uniek en speciaal herinneringssieraad te geven, maar vergeet ook haar verjaardag niet! We hebben een paar ideeën voor mama sieraden voor je op een rijtje gezet die de memoire betekenis helemaal uitdragen:

  • Als jullie met meer zijn is het misschien een leuk idee om een ring te geven met verschillende edelstenen die jullie geboortemaanden symboliseren. De verschillende kleuren zijn niet alleen heel vrolijk en mooi, maar mama draagt zo altijd een tastbare herinnering aan jullie geboortes bij zich in de vorm van een mama sieraad.
  • Als je alleen bent/was thuis of je wilt een memoire ring geven die alleen aan jou herinnert, kun je kiezen voor een vol memoire ring waarbij diamant en jouw geboortesteen om en om zijn gezet. De schittering van de diamant zal de kleurige fonkeling van de edelsteen nog meer versterken en vice versa. Kies bijvoorbeeld voor een citrien wanneer je in november bent geboren.
  • De memoire ringen kunnen worden voorzien van iets speciaals en unieks als een vingerafdruk (bij ringen met een breedte vanaf 4 mm) of een bepaalde tekst. Hiermee maak je de herinnering nog persoonlijker!
Memoire trouwringen

Een memoire ring is ook een hele mooie trouwring, of kan genomen worden als bijring. Je kunt de ring bijvoorbeeld erg mooi dragen naast een trouwring, omdat hij erg vlak is, net als een trouwring. Daarom sluit hij, zeker als je ze samen koopt, naadloos aan bij je trouwring. Dit geeft je trouwring een nog luxer charisma.

Vol memoire trouwringen zijn prachtig, maar overweeg ook eens de optie van half memoire trouwringen als herinnering aan het mooiste moment van je leven. Wat we bij veel jonge liefdesparen zien is dat een memoire trouwring wordt aangekocht met slechts één enkele of een paar edelstenen.

Het jawoord is namelijk slechts nog maar het begin van een leven samen vol gelukkige momenten. Voor al deze momenten en gelegenheden is er plaats op een half memoire trouwring. Laat bijvoorbeeld bij ieder jubileum een diamantje bijzetten, en schenk jezelf een schitterende herinnering aan de geboorte van een zoon of dochter door er geboortesteen bij te zetten.

Ontwerp je eigen ring

Met behulp van het menu rechts kun je je eigen memoire trouwringen helemaal zelf samenstellen. Pas de edelmetaal- of edelsteensoort aan, geheel naar jouw wens. De afbeelding verandert mee wanneer je in het menu kiest voor een ander soort edelmetaal of steen. Zo kun je al een goede indruk krijgen van hoe jouw creatie er straks uit gaat zien, wanneer onze edelsmeden de ring hebben gemaakt, met behulp van de meest moderne technieken.