Aquamarijn ringen | Zelf ontwerpen | DiamondsByMe

Ringen met aquamarijn

Edelsteen Edelsteen
Exclusief Exclusief
Modern Modern
Vintage Vintage
Aanschuifringen Aanschuifringen
Fantasie Fantasie
Eternity Eternity
Filteren
',
Geselecteerde filters Aquamarijn ',
Gemaakt van duurzame en eerlijke materialen
Gratis verzending en 60 dagen retourrecht
Wij vervaardigen ook uw eigen, unieke ontwerp!
Gegarandeerd de laagste prijs
Ringen met Aquamarijn

Aquamarijn heeft zijn naam te danken aan zijn mooie lichtblauwe kleur en behoort tot de Beryl groep. Deze mooie steen behoort tot dezelfde familie als de smaragd en de naam is afgeleid van het Latijnse woord voor zeewater. Het is een edelsteen die in grote stukken gevonden wordt en waar dus ook veel mooie grote creaties mee gemaakt kunnen worden. Leuk feitje: de aquamarijn is de geboortesteen voor de maand maart. Er zijn vele type ringen met aquamarijn edelstenen, dit omdat de edelsteen in vele vormen en maten verkrijgbaar is.

In landen als Australië, Myamar, India en Zambia wordt deze prachtige edelsteen het meest gevonden. De aquamarijn is een van de meest gebruikte stenen waarmee wordt geëxperimenteerd voor nieuwe slijpvormen en in combinatie met zijn bijzondere helderheid worden de mooiste creaties gemaakt. In de Middeleeuwen werden beelden van de heilige Maagd Maria versierd met aquamarijn. Legende zegt dat de steen van een zeemeermin was en tot de liefde leidt. De grootste aquamarijn ooit gevonden is de “Minas Gerais” en deze steen woog maar liefst 110 kg!

Waarschijnlijk vanwege zijn naam en kleur is het altijd de beschermsteen geweest voor mensen die werkten op zee. Daarnaast zou de edelsteen het geluk van getrouwde mensen vergroten... Het is dus zeker geen slecht idee om een ring met aquamarijn aan je geliefde cadeau te doen!!