Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Oorbellen met amethist

Oorstekers
Oorstekers
Oorhangers
Oorhangers
Creolen
Creolen
Edelsteen
Edelsteen
Exclusief
Exclusief
Klassiek
Klassiek
Modern
Modern
Filteren
Geselecteerde filters Amethist ',
Gratis verzending en 60 dagen retourrecht
Ontdek de edelsteen mogelijkheden voor jouw ultieme set oorbellen
Ontdek de edelsteen mogelijkheden voor jouw ultieme set oorbellen
Ontdek de edelsteen mogelijkheden voor jouw ultieme set oorbellen
Oorbellen met Amethist

Amethist behoort tot de quartz familie en koste in het verleden net zoveel als een robijn. Pas nadat enorme stukken werden gevonden in Brazilië is de prijs omlaag gegaan. Toch blijft het een van de meest waardevolle edelstenen uit de quartz familie. Amethist heeft een prachtige paarse kleur en heeft een prachtige schittering. De naam amethist komt van het Griekse woord “amethystos” wat net zoveel betekent als “niet dronken”. In het verleden dacht men dan ook dat een amethist zou voorkomen dat je dronken werd van alcohol.

Leuk feitje: Amethist is de geboortesteen van de maand februari.

Naast Brazilië wordt de amethist ook gevonden in onder andere Uruguay en Madagascar. Een amethist wordt ook wel de steen der verleiding genoemd. In het verleden dacht men namelijk dat de steen je zou helpen tegen verleiding. Tevens zou de steen je helpen bij het afweren van geesten en zou die je inspireren tot nieuwe gedachtes. Leonardo Da Vinci schreef ooit dat amethist je slimmer maakt en je verstand reinigt van negatieve gedachten.

De paarse kleur van Amethist is een veel geziene kleur in oorbellen. Over het algemeen zult u deze bij de juwelier in zirkonia tegenkomen maar bij Diamondsbyme hebben wij alleen maar echte oorbellen met amethist. In onze configurator kunt u zelf de mooiste ontwerpen maken. U heeft keuze uit verschillende slijpvormen en steen groottes. Bij een aantal oorbellen is het zelf mogelijk om te combineren met andere edelstenen.

Heeft u zelf een idee of ontwerp voor oorbellen met amethist, neem dan eens contact met ons op, wij doen u graag een offerte. Ons atelier is dagelijks bezig met het maken van nieuwe ontwerpen, dus wij staan u graag te woord..