Filter
Kennisbank

Zegelringen

Een jarenlange traditie nu ook bij DiamondsByMe verkrijgbaar

Een jarenlange traditie nu ook bij DiamondsByMe verkrijgbaar
Een zegelring is een ring die al heel lang bestaat. Het is een persoonlijke ring die vaak lang in een familie is en van vader op zoon gaat. Zo kan er een familiewapen of de initialen van de drager (monogram) in gezet worden. Uiteraard zijn er nog vele andere soorten gravures mogelijk. Zegelringen heb je in twee types. Ringen die geheel van goud zijn gemaakt en waarin een gravure wordt gezet door metaal weg te graveren of zegelringen waar een steen in is gezet en waar de steen van wordt geslepen.

Bij DiamondsByMe maken wij alleen massieve zegelringen, een zegelring moet sterk genoeg zijn om minimaal een generatie mee te gaan. De ring is vaak een persoonlijke herinnering aan een speciaal moment of een middel om het wapen van een familie te waarborgen. Het maken van een zegelring is een echt ambacht. Onze goudsmeden hebben al vele jaren ervaring in het maken van de mooiste zegelringen. Een goede zegelring is van massief goud en de steen is gezet in een mooie strakke zetting met metaal.

Gravures voor zegelringen met steen

Bij ons kunt u kiezen voor zegelringen met verschillende stenen zoals lagensteen en onyx. De stenen waarmee wij werken zijn te graveren met initialen (een monogram) of een familiewapen. Het graveren van deze stenen is een ambacht wat nog maar weinig mensen kunnen. Om kwaliteit te kunnen garanderen, werken wij alleen met graveurs die al jarenlange ervaring hebben. Bij een gravure in een onyx blijft de gravure geheel zwart. Een lagensteen is aan de bovenkant blauw en aan de onderkant zwart. Als je een gravure in de lagensteen plaatst krijg je een prachtig contrast doordat de zwarte laag dan naar boven komt.

Monogram Gravures
Een monogram gravure is een gravure van initialen. Deze monogram gravures zijn er in vele verschillende stijlen. Een monogram ring uit onze collectie is massief uitgevoerd waardoor de steen goed vast zit en dus minder snel kan breken. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van monogram gravures waaruit je kunt kiezen. De gravures 1 tot en met 6 kosten 150 euro per stuk. Gravure 7 kost 400 euro. Heb je zelf een ander idee voor een monogram? Neem dan contact met ons op, zodat we een offerte voor je kunnen maken.

1 t/m 6 – € 150 7 – € 400

Wapen gravures
De zegelringen met lagensteen uit onze collectie kunnen allemaal gegraveerd worden met onderstaande wapengravures. Hierbij geven wij een overzicht om je een prijsindicatie te geven. Van oudsher zijn er familiewapens. Sommige wapens zijn enorm gedetailleerd en andere een stuk minder. De details van de gravure zullen de kosten bepalen. Voor ieder familiewapen zal de prijs dus anders zijn. Wil jij weten wat de exacte kosten zijn om jouw wapen in een ring te laten graveren? Neem dan contact met ons op! Onze specialist graveerders maken graag een offerte voor je.

11 – € 240 15 – € 300 19 – € 460
12 – € 270 16 – € 370 20 – € 460
13 – € 300 17 – € 370 21 – € 690
14 – € 300 18 – € 370  

Handgravures voor zegelringen

Heb je liever een massieve zegelring zonder steen maar met handgravure? In bijna iedere ring uit onze collectie kan een handgravure worden geplaatst. Een handgravure is iets heel persoonlijks. Een handgraveur haalt met een steker lijnen weg uit het goud. Doordat hij speelt met de zijkanten van de steker creëert de graveur brede en smalle banen. Brede banen worden ook wel glanslijnen genoemd omdat deze de gravure extra glans geven.

Wil je een naam of een andere tekst in een ring laten graveren? Dit kost ongeveer € 15,- per letter.
Een monogram in een zegelring is er vanaf € 65,- en een wapengravure is er vanaf € 110,-.

Gravures direct in de ring

Bij DiamondsByMe werken we met een vernieuwende 3D techniek voor de vervaardiging van onze sieraden. Een ring wordt eerst getekend in een 3D-ontwerp programma, waarna deze wordt geprint en gegoten. Hierdoor hebben wij de mogelijkheid om een gravure direct in de tekening te verwerken zodat deze in de gieting wordt meegenomen. Hierdoor kunnen wij een gravure voor een zeer interessante prijs aanbieden. Zo kun je al een monogram in een zegelring laten plaatsen vanaf € 25,-.

Ook kun je een eigen persoonlijke tekst laten plaatsen in een ring. Eventueel zelfs in eigen handschrift. Vraag ons naar de mogelijkheden en wij sturen je vrijblijvend een offerte.

Een extra optie is om de ring af te werken met emaille. Het edelmetaal rondom het monogram wordt dan weggehaald, waarna de ring wordt opgevuld met emaille. Dit zal je zegelring een rijke uitstraling geven. We hebben verschillende kleuren emaille in ons assortiment.

Bekijk ons aanbod zegelringen

Uiteraard kun je altijd zelf een ontwerp voor een zegelring maken. Alle genoemde prijzen zijn puur ter indicatie. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Indien je een gravure in een zegelring laat plaatsen, kan de ring niet meer retour genomen worden.