Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Gouden verlovingsringen met lab grown diamant

Solitaire
Solitaire
Solitaire pavé
Solitaire pavé
Alliance
Alliance
Halo
Halo
Entourage
Entourage
3 Steens
3 Steens
Vintage
Vintage
Filteren
Geselecteerde filters Goud ', Lab-grown diamant ',
Stel online de ultieme verlovingsring samen
Stel online de ultieme verlovingsring samen
Levenslange garantie
Een uniek sieraad voor ieder budget

Is een gouden verlovingsring met een lab created diamant iets voor jou?

Er zijn gouden verlovingsringen in talloze soorten en maten. Ze kunnen variëren van klassiek tot heel modern, en alles wat hier tussenin ligt. Eén ding wat alle gouden verlovingsringen met elkaar gemeen hebben, is dat het allereerst mooie ringen moeten zijn die perfect passen bij de stijl van de ontvanger. Ongeacht smaak of stijl zie je doorgaans wel vaak dat een verlovingsring een in het oog springende steen bevat. Traditioneel is dit een echte diamant, echter is de aanschaf hiervan helaas niet voor iedereen weggelegd. In dat geval kun je tegenwoordig gelukkig ook kiezen voor een lab created diamant. Ben je nog niet bekend met dit bijzondere product, lees dan zeker even verder.

Wat is het verschil tussen een lab-grown diamant en een natuurlijke diamant?

Of een gouden verlovingsring nu een natuurlijke diamant bevat of een lab created variant, maakt voor het uiterlijk van de steen en de ring absoluut niets uit. Een beknopte uitleg over lab grown diamanten is dan ook wel op zijn plek. Een 'lab grown' of 'lab created' diamant heeft allereerst exact dezelfde samenstelling als een natuurlijke diamant. Zowel chemisch, optisch als qua kristalstructuur is er geen verschil tussen beide, en de fysieke eigenschappen zijn eveneens overeenkomstig. Het enige verschil tussen een natuurlijke diamant en een lab grown diamant, is de wijze waarop de diamant is ontstaan en de tijd die dit heeft gekost. Want waar een natuurlijke diamant er minstens 100 miljoen jaar voor nodig heeft om tot zijn uiteindelijke vorm te komen, wordt een lab grown diamant in ongeveer 12 weken gecreëerd. De omstandigheden zijn verder identiek, echter is het prijskaartje dat aan een lab created diamant hangt aanzienlijk lager.

Een lab-grown diamant met een certificaat

Evenals dat bij natuurlijk diamanten het geval is, kan een lab created diamant geleverd worden met een officieel certificaat. Op dit certificaat vindt je de eigenschappen van de diamant terug, waaronder de karaatgewicht, kleur, vorm en helderheid van de steen. Een certificaat geeft meerwaarde aan de diamant, met als gevolg dat de prijs hoger wordt. Het verschil tussen natuurlijke en lab grown diamanten is enkel te onderscheiden met speciale apparatuur. Een zogenoemd 'grading laboratorium' heeft deze apparatuur tot hun beschikking, en is gespecialiseerd in het checken van de kwaliteit van diamanten. Alleen officiële grading laboratoria zijn dan ook bevoegd de certificaten uit te geven. In het geval van natuurlijke diamanten spreekt men overigens van een GIA-certificaat, en bij de lab grown diamanten van een IGI-certificaat. Bij Diamonds By Me leveren we een certificaat bij ronde lab grown diamanten met een minimaal karaatgewicht van 0.3 karaat, maar je kunt uiteraard ook een ring laten maken met een lab grown diamant van een lagere karaatgewicht. Een ring met een 0.5 karaat diamant of hoger behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Past een lab-grown diamant wel bij jou?

Er heerst momenteel veel discussie over welk type diamant nu werkelijk beter is; de natuurlijke variant, of de diamant door mensenhanden gemaakt. Om erachter te komen of een lab grown diamant past bij jouw wensenpakket, hebben we de volgende checklist voor je opgesteld. Je beslist immers nog altijd zelf welke diamant het beste bij je past.

  • Vindt je het belangrijk dat moeder natuur de diamant heeft gecreëerd?
  • Zie je het kopen van de diamant als investering?
  • Vindt je het op milieuvriendelijke wijze verkrijgen van de diamant onbelangrijk?
  • Vindt je het minder romantisch dat de diamant in een laboratorium is gemaakt?
  • Is het budget ondergeschikt aan de soort diamant?

Wanneer je op drie of meer vragen bevestigend hebt geantwoord, dan is een lab-grown diamant niet echt geschikt voor je.

Is een lab-grown diamant wel ideaal voor jou, dan zijn dit de meest verkochte stijlen gouden verlovingsringen.

  • Een solitaire ring. Dit is een ring bezet met slechts één enkele diamant.
  • Een halo ring is een ring met een grotere middensteen, met daaromheen één of meerdere rijen kleinere edelsteentjes die een krans (halo) vormen.
  • De eternity ring is van oorsprong een ring bezet met diamanten rondom de volledige omtrek van de ring. Het is echter ook mogelijk om slechts de helft van de ring te bezetten met diamanten.

Ongeacht welk type verlovingsring je voorkeur betreft, is er altijd de keuze uit verschillende soorten edelmetaal. Op dit moment is rosegoud erg populair, echter is witgoud of platina wellicht wat tijdlozer.