Slijpvormen per type vrouw

deel uw wensen via een online consult of bij ons op kantoor

Wist je dat er wel 10 verschillende slijpvormen zijn voor diamanten? Zo past iedere slijpvorm ook weer bij een ander type vrouw. Lees snel verder en ontdek welke vorm het best bij jouw persoonlijkheid past!

1. Ronde Diamant

Een ronde diamand is de populairste slijpvorm voor verlovingsringen, hij schittert namelijk enorm! Deze slijpvorm is heel modern maar tegelijk ook tijdloos. Hij kan op veel manieren gecombineerd worden, en past dus mooi in (bijna) elke ring.

Kies jij voor deze slijpvorm? Dan ben je waarschijnlijk een klassieke, tijdloze en traditionele vrouw. Een paar celebrities die deze vorm dragen zijn Madonna, Barbara Streisand en Mary J. Blidge.

Round Diamond

2. Princess Diamant

Deze slijpvorm wordt net als de ronde diamant vaak gebruikt voor verlovingsringen. Princess diamanten zijn altijd een goede keus omdat ze zo veelzijdig zijn. Dit maakt de keus voor de stijl van de ring ook wat makkelijker.

Als jij van een princess diamant houdt ben je waarschijnlijk op zoek naar een ring die iets traditioneels uitstraalt, maar wel met een moderne twist. Ben jij trendy, flirty en spontaan? Dan past deze slijpvorm helemaal bij jou. Celebrities die deze vorm verlovingsring dragen zijn o.a. Jessica Biel en Christine Baumgartner.

Round Diamond

3. Emerald Diamant

Een emerald diamant heeft een rechthoekige slijpvorm waarbij zowel het paviljoen als de hoekpunten zijn afgeslepen, heel uniek dus! Veel mensen vinden dat deze slijpvorm iets weg heeft van een trap (zie zijkanten).

Deze slijpvorm past bij vrouwen die zichzelf omschrijven als glamorous, zelfverzekerd en uitdagend. Celebrities met emerald verlovingsringen zijn Beyoncé, Kate Hudson en Grace Kelly.

Round Diamond

4. Kussenvormige Diamant

Een kussenvormige diamant heeft een vierkante slijpvorm met ronde hoeken, waardoor hij op een kussen lijkt. Een eeuw geleden was dit één van de meest populaire slijpvormen. Daarom geeft deze vorm je een elegant en romantisch gevoel.

Ga jij voor een kussenvormige diamant? Dan ben je waarschijnlijk fashionable en romantisch. Onder de celebrities is dit ook een bekende slijpvorm. Onder andere Brooke Shields, Jennifer Gardner en Giuliana Rancic dragen deze vorm met plezier!

Round Diamond

5. Asscher Diamant

Een asscher diamant lijkt erg op de emerald diamant, alleen de asscher is vierkant en de emerald rechthoekig. Asscher diamanten worden vaak gevonden in antiekwinkels. Dit komt doordat deze slijpvorm erg populair was in de jaren ’20. Ze werden opnieuw erg trendy nadat Carrie Bradshaw een asscher diamant om haar vinger had nadat zij verloofd was met Aidan Shaw in Sex and the City.

Draag jij een asscher diamant? Dan ben jij vast en zeker een unieke, vrouwelijke en elegante vrouw. Celebrities met een asscher diamant in hun verlovingsring zijn Jessica Alba, Gwyneth Palrow, Reese Witherspoon en Zooey Deschanel.

Round Diamond

6. Radiant Diamant

Een radiant diamant is vierkant of rechthoekig met afgeslepen hoeken. Het is een combinatie van de strakke lijnen van de emerald en de fonkelende schittering van de ronde briljant. Deze slijpvorm is moeilijker te vinden dan de andere vormen. Daardoor wordt hij ook niet vaak gebruikt in een verlovingsring.

Ben jij vrolijk, flirty en zelfverzekerd? Dan past deze slijpvorm bij jou! Jennifer Lopez is hier het perfecte voorbeeld van.

Round Diamond

7. Hartvormige Diamant

De hartvormige diamant is echt one of a kind. Ben je op zoek naar iets wat symbool staat voor jullie liefde? Dan is dit een zeer goede keus.

Ben jij een sentimentele, gevoelige, romantische vrouw? Dan is dit de slijpvorm voor jou. Celebrities die deze slijpvorm met plezier dragen zijn bijvoorbeeld Joan Collins en Andrea Hissom.

Round Diamond

8. Ovale Diamant

Ovale diamanten schitteren super mooi. Deze slijpvorm staat vooral mooi bij vrouwen met kleine handen en wat kortere vingers. Door de ovale vorm zullen je vingers direct langer, en dus ook slanker lijken.

Vrouwen die graag deze vorm dragen zijn meestal creatief, innovatief en uniek. Celebrities die deze slijpvorm om hun vinger dragen zijn Kate Middleton, Toni Braxton en Katie Holmes.

Round Diamond

9. Marquise Diamant

Deze slijpvorm is lang en smal en heeft wat weg van een football. Ook deze slijpvorm zal je vingers mooi lang laten lijken.

Vind jij dit een mooie slijpvorm? Dan ben jij vast en zeker spontaan, elegant en een echte gangmaakster! Ook onder de celebrities is dit een populaire slijpvorm. Denk bijvoorbeeld aan Victoria Beckham en Catherine Zeta-Jones.

Round Diamond

10. Peervormige Diamant

De peervormige diamant lijkt op een regendruppel; het is dan ook een combinatie van de ronde diamant en de marquis slijpvorm met een puntige onderkant. Deze puntige kant hoort naar de vingertoppen van de drager te wijzen.

Dit is de perfecte slijpvorm voor unieke, spontane en avontuurlijke vrouwen. Catherine Hiegal en Anne Hathaway houden ook van deze slijpvorm.

Round Diamond