Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Zilveren ringen met robijn

Edelsteen
Edelsteen
Exclusief
Exclusief
Modern
Modern
Vintage
Vintage
Aanschuifringen
Aanschuifringen
Fantasie
Fantasie
Eternity
Eternity
Filteren
Geselecteerde filters Zilver ', Robijn ',
Een uniek sieraad voor ieder budget
Gratis verzending en 60 dagen retourrecht
Verras haar met een zelf ontworpen design
Een uniek sieraad voor ieder budget
Zilveren ringen met robijn

Robijn hoort net als de saffier tot de korund familie en is alleen maar verkrijgbaar in de kleur rood. De mooiste kleur van een robijn wordt ook wel duivenbloed rood genoemd. De naam Ruby wordt vaak gebruikt om de steen aan te duiden en is afgeleid van het Latijnse woord Ruber wat rood betekent. De robijn is een van de meest dure edelstenen op de wereld en is de geboortesteen voor de maand juli.

Robijn is samen met saffier de hardste edelsteen na de diamant en heeft een hardheid van 9 op de schaal van Mohs. Robijn wordt onder andere gevonden in Thailand, Sri Lanka, Tanzania, Australië en Amerika. Robijnen worden vaak behandeld door middel van hitte en kunnen tot ongeveer 1800 graden verwarmd worden, waardoor de kleur vaak intenser wordt en onzuiverheden van de steen verdwijnen.

In India heeft de robijn ook wel de naam King of Gemstones. Van oudsher wordt er geloofd dat een robijn bescherming biedt tegen ongeluk en een slechte gezondheid vandaar dat vele Koninklijke sieraden bezet zijn met robijnen. Wil jij ook een sieraad die jou een koninklijk gevoel zal geven?! Ga dan bijvoorbeeld voor een zilveren ring met een robijn. Een prachtige combinatie!