Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Rosé gouden ringen met amethist

Edelsteen
Edelsteen
Exclusief
Exclusief
Modern
Modern
Vintage
Vintage
Aanschuifringen
Aanschuifringen
Fantasie
Fantasie
Eternity
Eternity
Filteren
Geselecteerde filters Rose goud ', Amethist ',
Wij vervaardigen ook uw eigen, unieke ontwerp!
Een uniek sieraad voor ieder budget
Gegarandeerd de laagste prijs
Verras haar met een zelf ontworpen design
Rosé gouden ringen Amethist

Amethist behoort tot de quartz familie en koste in het verleden net zoveel als een robijn. Pas nadat enorme stukken werden gevonden in Brazilië is de prijs omlaag gegaan. Toch blijft het een van de meest waardevolle edelstenen uit de quartz familie. Amethist heeft een prachtige paarse kleur en heeft een prachtige schittering. De naam amethist komt van het Griekse woord Amethistos: wat net zoveel betekent als niet dronken. In het verleden dacht men dan ook dat een amethist zou voorkomen dat je dronken werd van alcohol.

Leuk feitje: Amethist is de geboortesteen van de maand februari. In onze sieraden maken wij gebruik van Swarovski geslepen amethist stenen voor de maten 1,5 tot 4 mm, dit vanwege hun perfecte slijpvorm en kleur.

Naast Brazilië wordt de amethist ook gevonden in onder andere Uruguay en Madagascar. Een amethist wordt ook wel de steen der verleiding genoemd. In het verleden dacht men namelijk dat de steen je zou helpen tegen verleiding. Tevens zou de steen je helpen bij het afweren van geesten en zou die je inspireren tot nieuwe gedachtes. Leonardo Da Vinci schreef ooit dat amethist je slimmer maakt en je verstand reinigt van negatieve gedachten.

Door zijn intense kleur paars staat de amethist prachtig chic en vrouwelijk bij rosé goud. Daarnaast staat rosé goud goed bij alle huidskleuren! Ga bijvoorbeeld voor een rosé gouden ring.