Parel ringen

Edelsteen
Edelsteen
Exclusief
Exclusief
Modern
Modern
Vintage
Vintage
Aanschuifringen
Aanschuifringen
Fantasie
Fantasie
Eternity
Eternity
Filteren
  Geselecteerde filters Parel ',

  Liefhebbers van parel ringen zijn dit niet zomaar. Deze ringen hebben een uitstraling en charme die met geen enkele andere ring te vergelijken is. Ze beschikken over een klassieke schoonheid. Ze zijn altijd gewild geweest en zullen dit ook altijd blijven. Een ring met parel is omgeven door een zweem van mysterie en romantiek. Dat is niet gek als je kijkt naar hoe een parel ontstaat en wat de betekenis van parels is in diverse culturen.

  Hoe ontstaat een parel?

  Parels zijn zeldzaam en dat verklaart direct een deel van de aantrekkingskracht van parel ringen. Parels worden gemaakt door weekdieren, waarvan de oesters veruit de bekendste zijn. Parels bestaan uit meerdere laagjes parelmoer (een speciale soort kalk die zorgt voor de prachtige kleuren en glans) die worden gebonden door een hoornachtig eiwit. Het verkrijgen van parels is een vak apart: lang niet alle oesters of andere weekdieren die parels kunnen produceren, doen dit ook. Speciale duikers gaan op zoek naar de parels, maar hun vangst kan bij lange na niet voldoen aan de vraag en daarom worden parels tegenwoordig ook gekweekt. Natuurlijke parels zijn zelden tot nooit perfect rond van vorm. Gekweekte parels kunnen dit wel zijn en deze staan bekend als de cultivé parels.

  De betekenis van parel

  Parels spreken al duizenden jaren tot de verbeelding van mensen. De oude Egyptenaren en Romeinen waren al gek op parels en in hun cultuur zorgden deze al voor status en aanzien. De betekenis van parel verschilt per cultuur. In India is men ervan overtuigd dat parels geluk brengen, in China dicht men parels geneeskrachtige eigenschappen toe en de oude Mongoliërs lieten hun strijders een parelkooksel drinken omdat zij ervan overtuigd waren dat dit de mannen meer kracht gaf op het slagveld. In onze cultuur is de parel vooral een symbool van romantiek en wordt deze geassocieerd met een verfijnde smaak.

  Bij ons vind je de mooiste parel ringen

  Wij bieden je een bijzonder stijlvolle collectie parel ringen met witte, grijze, bruine of zwarte parel. Deze ringen in zilver, goud, witgoud, roodgoud of platina zijn met geen enkele andere soort ring te vergelijken. Hun prachtige vormgeving zorgt in combinatie met de parel voor een bijzonder luxe uitstraling. Dankzij de verschillende kleuren parels en soorten edelmetaal heb je niet alleen de keuze uit meerdere ringontwerpen, maar ook uit meerdere kleurencombinaties. Vind je desondanks niet precies de ring die je in gedachte hebt, dan kun je bij ons ook terecht voor uniek maatwerk. Samen ontwerpen wij de parel ring van je dromen. Of je nu een ring uit ons assortiment koopt of er zelf een ontwerpt: altijd kun je rekenen op de hoogste kwaliteit, de scherpste prijzen en eerlijke materialen.

  Een klassieke parelketting

  Sluit je ogen en denk aan een dame op een weelderig feest in de jaren twintig of dertig. Wat zie je om haar hals? Een parelketting, uiteraard. Parels lenen zich niet alleen uitstekend voor gebruik in ringen: er kunnen ook prachtige kettingen van worden gemaakt. Een parelketting heeft de allure van de hoogtijdagen van de romantiek. Denk aan de iconische Audrey Hepburn met haar parelketting in Breakfast at Tiffany’s. Een parelketting kan zowel worden gemaakt van natuurlijke parels als van gekweekte parels. Bij kettingen van natuurlijke parels is geen enkele parel gelijk van vorm, terwijl een ketting met gekweekte parels juist weer parels kan hebben die identiek zijn qua vorm. Beide soorten hebben een geheel eigen uitstraling: aan jou de keuze om te bepalen wat je het mooiste vindt.

  Parel oorbellen

  Een prachtige set parel oorbellen getuigt van ingetogen klasse en vormt een zeer verfijnde manier om uiting te geven aan je smaak. Maar weinig sieraden zijn zo stijlvol en toch dagelijks draagbaar als deze. Wij bieden je diverse soorten oorbellen met parels in uiteenlopende groottes: van zeer subtiel tot modern, klassiek en opvallend.

  Ben je op zoek naar een prachtige ring, ketting of oorbellen met parels en heb je hier vragen over? Wij staan je graag te woord bij het vinden van jouw ideale sieraad.