Zichttermijn, Retour en ruilen | DiamondsByMe

Retour en ruilen

Voor DiamondsByMe bestellingen geldt een zichttermijn van 60 dagen vanaf de dag na aflevering. Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken, beoordelen en/of passen, tenzij anders vermeld. Controleer direct na ontvangst van het artikel of het onbeschadigd en compleet geleverd is. Indien dit niet zo is, verzoeken we je vriendelijk binnen 48 uur na ontvangst contact met ons op te nemen.

Stappenplan retourneren en ruilen

Om jouw ruiling of retournering zo goed en spoedig mogelijk te behandelen, vragen wij om het onderstaand stappenplan aan te houden;

  • Bij de bestelling is een retourkaart bijgevoegd.
  • Of je kunt hier ons retour formulier (via rechtermuisknop 'Opslaan als') downloaden. (Indien je problemen hebt met het openen van het document, kun je hier de laatste versie van Adobe Reader downloaden: Adobe Acrobat Reader). Je kunt dit formulier gebruiken om binnen 60 dagen na de dag van levering aan ons aan te geven dat je de aankoop wenst te ontbinden, en de bestelling terug te sturen.

Vul deze zo compleet mogelijk in en geef daarbij aan of je het product wenst te ruilen, te repareren of dat je jouw aankoopbedrag terug wenst te ontvangen. Een retour wordt echter altijd door onze retourenafdeling beoordeeld om te kijken of het product voldoet aan onze retourvoorwaarden.

Wij verzoeken je het product met de retourkaart in een stevige verpakking terug te sturen naar;
DBM BV
Rijsdijk 146
3161 EW Rhoon

Ben je niet tevreden over het artikel, dan kun je het retourneren:

  • binnen de zichttermijn van 60 dagen. Nadat u ons binnen de zichttermijn op de hoogte heeft gesteld heeft u vervolgens nog 14 dagen om het artikel aan ons te retourneren.
  • als het artikel compleet is, onbeschadigd, in originele staat en indien redelijkerwijs mogelijk in de originele verpakking. Ben je verder gegaan dan noodzakelijk dan mogen wij waardevermindering in rekening brengen.
  • aangetekend (handtekening voor ontvangst) via een verzender, bijvoorbeeld PostNL. Volgens de algemene voorwaarden van Thuiswinkel is dit niet verplicht, aangezien de verantwoordelijkheid van het verzenden bij jou ligt. Echter is onze ervaring dat het beter is om een retourpakket aangetekend te versturen, aangezien bij PostNL (of andere verzenders) in een enkel geval een pakket kwijt kan raken. Wanneer je aangetekend verstuurd, ben je verzekerd tegen het kwijtraken van pakketten en wordt standaard een maximale vergoeding van 500 euro uitgekeerd door PostNL wanneer het pakket toch onverhoopt kwijtraakt. Ligt de waarde van je sieraad hoger, informeer dan bij PostNL naar de mogelijkheden om een hoger verzekerd bedrag te kiezen. De kosten voor de retourzending zijn voor jouw rekening.

Sommige artikelen kun je niet retourneren of ruilen. Het gaat dan om:

  • Producten waarin op verzoek gegraveerd is, standaard gravures aan de binnenkant van een ring zijn geen probleem, alle sieraden met andere gravures kunnen niet terug gestuurd worden.
  • Producten die overeenkomstig aan jouw specificaties zijn aangepast.
  • Eigen designs.

Raadpleeg voor meer informatie onze algemene voorwaarden.

Wanneer een terugbetaling van het aankoopbedrag is gewenst, zullen alle betaalde bedragen binnen 14 dagen na ontbinding van de koopovereenkomst worden teruggestort.
Heb je gekozen voor een betaling middels in3? Bij herroeping van de order komt ook de betaalverplichting van in3 te vervallen.

Een gepersonaliseerde zegelring

Retourzendingen

Wij adviseren klanten altijd het pakket aangetekend (handtekening voor ontvangst) te verzenden in verband met kwijtraken of beschadigen. Wanneer je een pakket aangetekend naar ons terugstuurt zijn de kosten voor de retourzending voor eigen rekening.

De retourzendingen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen en beoordeeld. Je wordt op de hoogte gehouden van de status. Retourzendingen worden binnen 14 dagen na ontvangst behandeld. Het aankoopbedrag, inclusief eventuele kosten voor de heenzending, worden tijdens de verwerking direct terugbetaald. Indien je wilt weten of jouw pakketje bij ons is gearriveerd, adviseren wij je de Track and Trace code van de zending te controleren op PostNL Tracktrace

Is jouw artikel defect? Lees dan eerst de pagina garantie en defecten.

Ruilen

Het ruilen van een artikel voor hetzelfde artikel in een andere maat of kleur, geldt als een nieuwe bestelling. Je retourneert de oude bestelling binnen de zichttermijn en geeft de nieuwe bestelling via de mail klantenservice@diamondsbyme.nl aan ons door. De kosten voor de retourzending zijn voor eigen rekening. Mocht een artikel geruild worden door een fout van ons of door een defect, dan zijn de kosten uiteraard voor onze rekening.

LET OP: Heb je bij jouw bestelling gekozen voor de betaalwijze ‘acceptgiro’, dan adviseren wij altijd de betaling te voldoen. Ook wanneer je een model retourneert of wenst te ruilen, adviseren wij om de factuur van AfterPay te betalen. Dit voorkomt ongewenste verhogingen.

Op maat maken

Als je een ring bij ons koopt, kan deze in de meeste gevallen op maat gemaakt worden. Wanneer de ring één ringmaat verkleind moet worden, rekenen wij binnen de zichttermijn van 60 dagen een speciaal tarief van €15,- voor gouden en zilveren ringen, inclusief het opnieuw verzenden. Voor een vergroting tot maximaal 1 maat binnen de zichttermijn, rekenen we €20,- voor goud en zilver.

Voor ringen gemaakt van Platina en ringen die rondom gezet zijn met edelstenen gelden andere prijzen. Hiervoor geven we u graag eerst een prijsopgave.

De ter reparatie aangeboden sieraden worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen en beoordeeld. Hiervan wordt je op de hoogte gehouden. En zodra wij meer weten over de garantie, zullen wij deze oplossing zo spoedig mogelijk aan je voorleggen. De reparatie termijn ligt tussen de 7 en 14 dagen.

Terugbetaling van de gemaakte kosten

Terugbetaling geschiedt zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding van de koop. Je krijgt alle gemaakte kosten vergoed, behalve de kosten voor het retourzenden. Deze kosten zijn voor jouw rekening.


U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.