Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Type ringen

Er bestaan veel soorten ringen. De meeste ringen vallen binnen een categorie. We onderscheiden de volgende categorieën:

Solitair ring

Dit type ring wordt het meest gebruikt als verlovingsring. De zetting is over het algemeen een chatonzetting in 4 of 6 poten. Ook als groeibriljant is dit een favoriet model. Een tijdloos model wat bijna elke vrouw aanspreekt. Een chatonzetting is open. Hierdoor zorgt de lichtinval voor een optimale schittering van de steen. De steen is hooggeplaatst op de ring waardoor hij extra opvalt.


3 Steens ring

Dit is een ring met drie stenen op een rij, waarbij de middelste steen meestal het grootste is. De pootjes worden van draad gemaakt waardoor de stenen heel mooi uitkomen. Dit zorgt voor een optimale schittering. De drie steens ring staat vaak symbool voor het verleden, heden en de toekomst. Deze liefdevolle ring symboliseert de tijd die je samen hebt doorgebracht en de tijd die nog zal komen.


Ring met zijstenen (Solitaire Pave)

Bij deze ring zijn er meerdere steentjes geplaatst aan de zijkanten van de centrale steen. Voor een extra luxueuze uitstraling adviseren wij een gekleurde edelsteen in het midden te plaatsen met daaromheen kleinere diamantjes in een andere kleur. Dit zorgt ervoor dat de centrale steen nog meer opvalt.

Memoire ring (Eternity ring)

Een memoire ring bestaat uit allemaal even grote, naast elkaar geplaatste stenen in eenzelfde zetting. Er zijn verschillende mogelijkheden bij het samenstellen van je memoire ring. Je kunt bijvoorbeeld zelf bepalen hoeveel edelstenen, welke edelsteen, en welke kleur je wilt. Een andere naam voor dit type ring is de alliance ring.

Entourage ring

Bij dit type ring gaan we meestal uit van een middensteen waar allemaal kleine steentjes omheen gezet zijn. Dit kunnen in sommige gevallen meerdere rijen van stenen zijn. Al deze steentjes bij elkaar geven een dusdanige schittering dat het lijkt of je een grote diamant om hebt. De stenen worden vaak gezet door een netwerk van draadjes welke weer pootjes vormen voor het zetten. Een bijzonder moeilijke ring om te maken voor een goudsmid.

Pavé ring

Bij een pavé ring worden meerdere kleine stenen naast elkaar of door elkaar gezet. Deze ring is ook uitstekend te dragen naast een trouwring. Pavé ringen zijn op dit moment erg geliefd.

Zegelringen


Voor de heren hebben we ook zegelringen in onze collectie. Een zegelring is een echt ambachtsproduct. De zegelringen die door onze goudsmeden worden gemaakt zijn van uitstekende kwaliteit.