Jouw persoonlijke vingerafdruk in een sieraad | DiamondsByMe

Vingerafdruk

Personaliseer je ring met een vingerafdruk

Er is niets mooier dan het personaliseren van jouw droomsieraad. Dit zou kunnen om een overleden dierbare te herinneren, maar een vingerafdruk in een ring kan natuurlijk ook symbool staan voor een heel mooi moment in jouw leven. Zo is het bij ons bijvoorbeeld ook mogelijk om een vingerafdruk van jouw pasgeboren kind te verwerken in een sieraad.

Het zal je niet verbazen, maar het kan een hele opgave zijn om een duidelijke vingerafdruk te krijgen van een klein baby’tje. Daarom geven we hieronder een korte uitleg over goede én slechte voorbeelden van vingerafdrukken.

Een vingerafdruk bestaat uit fijne, specifieke lijnen die bij ieder mens anders zijn. Wanneer je een vingerafdruk in een sieraad wilt laten verwerken, is het dus belangrijk om de vingerafdruk goed aan te leveren. Voor het beste resultaat kies je voor licht glanzend papier, zoals fotopapier. Hierdoor wordt de inkt niet vlekkerig opgenomen in het papier en blijven de lijnen beter zichtbaar. Met een stempelkussen met zwarte inkt kun je gemakkelijk de gewenste vinger in de inkt drukken en deze daarna zacht op het papier plaatsen. Hoe zachter je de vinger op het fotopapier drukt, hoe scherper de vingerafdruk zal zijn. Wanneer je de vinger stevig op het papier drukt, wordt de vingerafdruk te donker en vlekkerig. Voor onze designer wordt het dan lastig de scherpe lijnen van de vingerafdruk eruit te halen.

Een voorbeeld van het verschil tussen een bruikbare en onbruikbare vingerafdruk zie je hierboven. De linker afdruk is helaas niet goed genoeg. De lijnen zijn doorgelopen en niet duidelijk, omdat er mogelijk te hard op het papier is gedrukt.

Wanneer de lijnen niet duidelijk zijn of zijn doorgelopen krijgen we bij het omzetten van de vingerafdruk in ons 3D tekenprogramma geen strakke duidelijke lijnen. Dit zal ervoor zorgen dat de afdruk niet goed zichtbaar is in de ring. De rechter afdruk is daarentegen wel goed. Hier kun je zien dat de lijnen duidelijk op het papier zijn afgebeeld. Hierdoor is de afdruk ook goed in ons 3D tekenprogramma om te zetten.

“Een perfecte afdruk op papier is een perfecte afdruk in de ring.”

Vanaf €70,- kunnen wij een vingerafdruk verwerken in een sieraad. Deze prijs is echter afhankelijk van het ontwerp van het sieraad. Op onze website staan een aantal sieraden waar een vingerafdruk in staat afgebeeld. De persoonlijke afdruk is dan al bij de genoemde prijs inbegrepen.

Vingerafdruk van een overledene

Wanneer je graag een vingerafdruk van een overledene zou willen laten verwerken in een sieraad, is het van belang dat je hier op tijd aan denkt. Deze afdruk dienen ze namelijk bij het uitvaartcentrum voor je te maken en dit gebeurt alleen wanneer hier specifiek om wordt gevraagd. Let op; hier dienen de nabestaanden wel toestemming voor te geven.

Klik hier voor een overzicht van de collectie: