Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Eigen goud

Eigen goud in sieraden

Heb je een mooi sieraad gezien op onze website, of heb je misschien een eigen ontwerp maar wil je graag eigen goud erin verwerkt hebben?
Bij DiamondsByMe is dit in bijna alle gevallen mogelijk. Op deze manier kun je jouw droomsieraad nog persoonlijker maken.

Bijzonder persoonlijk sieraad

Doordat wij jou de mogelijkheid bieden om een sieraad te vervaardigen van eigen goud, kun je van dat ene bijzonder ontwerp een zo persoonlijk mogelijk sieraad laten maken.Dus heb je bijvoorbeeld oude trouwringen van je (groot)ouders of je eerste gouden armbandje.. Laat dit verwerken in een prachtig sieraad en draag deze herinneringen voor altijd bij je.
Onze meestergoudsmeden vinden het een eer om speciaal voor jou een gieting aan te maken en het sieraad te vervaardigen met een belangrijk stukje eigen goud.

Samenstelling eigen goud

Het is voor ons belangrijk om het eigen goud eerst te controleren. Het is namelijk zo dat wij niet precies weten hoe een legering is samengesteld. Vaak krijgen wij diverse oude sieraden welke verwerkt moeten worden in een nieuw sieraad. Hierbij ga je dus verschillende legeringen tot 1 legering maken, met als gevolg dat het best wel eens voor kan komen dat er wat vuil in de gieting zit en dit later zichtbaar is in het sieraad. Er kunnen enkele kleine gaatjes of oneffenheden in het sieraad zichtbaar zijn, zelfs na het afwerken (schuren en polijsten) van het sieraad kun je dit nog blijven zien. Daar dit niet enorm zichtbaar zal zijn, is het eigenlijk niet te voorkomen en dus iets om van te voren rekening mee te houden.

Speciale gieting

Om jou de zekerheid te geven dat het sieraad wat wij voor jou mogen maken ook daadwerkelijk vervaardigd is van jouw eigen goud, maken wij speciaal voor jou een aparte gieting aan. Zo zal jouw sieraad individueel gegoten worden. Normaal gesproken maken wij een wasboompje aan per gehalte, bijvoorbeeld 14krt geelgoud, 14 krt witgoud, 18 krt roodgoud, zilver etc. Daarop plaatsen wij de onderdelen die in dat gehalte gegoten moeten worden. Daarna wordt er een legering aangemaakt, bijpassend bij het benodigde gehalte, en wordt het sieraad gegoten. Aangezien wij een gieting maken van eigen goud, zullen wij op het wasboompje alleen jouw sieraad plaatsen. Zo weet je dus zeker dat hier geen ander goud bijgevoegd wordt, óf dat jouw goud ook nog voor andere sieraden gebruikt zal worden.

Het goud dat overblijft, krijg je dan ook weer netjes terug van ons.

Soms komt het wel eens voor dat je niet genoeg eigen goud kan aanleveren om het gehele sieraad van te laten maken. Wij zullen in dat geval nieuw goud bijvoegen om aan het benodigde gewicht te komen. Jouw goud wordt dus aangevuld met ons eigen goede goud.
De kosten van een sieraad gemaakt van eigen goud verschillen per ontwerp. Wij zijn erg benieuwd naar jouw ontwerp en willen graag een prijsopgave opmaken voor jou. Stuur ons dus gerust een email met jouw droomontwerp.

Als je een sieraad van onze website gemaakt wilt hebben van eigen goud, rekenen wij voor een speciale gieting € 100,- extra, bovenop de prijs van onze website.