Bruine diamant : Kenmerken en herkomst | DiamondsByMe

Bruine diamant

Molecuulformule C Koolstof

Geboortesteen : April
Voor alle geboorte stenen klik hier.

Hardheid

Specifieke hardheid: 10
De hardheid van diamant is 10 op de schaal van Mohs. Hardheid word aangegeven door middel van de schaal van Mohs. Hierbij is het hardste materiaal 10 en het zachtste 1. Voor meer informatie over alle hardheden, klik dan hier. Doordat diamant zo hard is kan deze heel specifiek worden geslepen zodat zijn eigenschappen prachtig tot uiting komen. Dit is tevens één van de eigenschappen die de waarde bepaald van diamant.

Bent u opzoek naar een edelsteen voor het leven raden wij zeker diamant aan. Niet alleen vanwege zijn prachtige symbool maar ook vanwege zijn goede kwaliteiten. De steen is zo hard dat deze vrijwel niet zal krassen en niet snel kan breken. Diamant word vaak generatie op generatie overgedragen zonder dat deze duidelijke draagsporen vertoont. Voor meer informatie over de eigenschappen van diamant klik hier.

Kleur

Door de revolutie binnen de diamant wereld kunnen wij een groot aanbod aan kleur diamanten bieden. De kleur van diamant word door de meeste mensen vaak kleurloos of wit genoemd. Dit is ook de kleur waarin diamant het meeste gevonden wordt en voorkomt in sieraden. Naast de kleur wit kan diamant in de natuur ook in andere kleur tinten voorkomen. Bruine diamant is te vergelijken met een champagne kleur. Het vuur en de glans van diamant blijft behouden wanneer de diamant een fancy colour heeft. Dit is wat de bruine diamant zo bijzonder maakt. Door de champagne kleur en de prachtige glans is deze steen niet te vergelijken met elk andere bruine edelsteen.

Voor meer informatie over kleurdiamanten klik hier.

Herkomst en Historie

Herkomst
De belangrijkste diamant-mijnen zijn te vinden in de volgende landen: Angola, Australie, Botswana, Brazilië, Cananda, China, Congo, Namibië, Rusland, Sierra Leone, Zuid Afrika, Tanzania.

Historie
De voor ons meeste bekende en gebruikte betekenis van diamant is liefde. Het gebruik van diamanten in verlovingsringen is al van oudsher. De betekenis van liefde gaat natuurlijk gepaard met de kwaliteit en zeldzaamheid van deze edelsteen. Het vinden van diamanten in goede kwaliteit is zeldzaam, net als echte liefde. Wanneer een diamant in goede kwaliteit gevonden wordt, is deze ook moeilijk te beschadigen. Voor meer informatie over herkomst en mythes van diamant klik hier.

Bloeddiamanten

Voor veel mensen is het nog onduidelijk wat er precies bedoeld word het bloeddiamanten. Hebben bloeddiamanten een rode kleur of zijn deze zeldzaam? Jammer genoeg is dit niet de juiste reden van deze benaming en heeft dit te maken met alle mensen die moeten sterven door de verkoop van deze diamanten. De diamanten werden namelijk verkocht om veel burgenoorlogen te kunnen financieren. Meer informatie over bloeddiamanten vind je hier.

Slijpsel

Het slijpen van edelstenen word vaak onderschat. Dit is misschien wel het meest precieze deel van ons hele vakgebied. Elk miniscule vlak op de steen word met de hand geslepen wat alleen gedaan kan en mag worden door specialisten. Om dit te kunnen moet je natuurlijk onwijs goede ogen hebben. Hiernaast is het slijpen van edelstenen vaak iets wat binnen familie kringen word gedaan en gehouden. Iedere familie heeft zijn of haar eigen geheimen en technieken die ze maar al te graag geheim houden. Voor meer informatie over onze diamant slijpvormen klik hier.

Sieraden met bruine-diamant zijn hier te vinden: