Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Heren ringen met carneool

Zegelringen
Zegelringen
Rolex stijl
Rolex stijl
Monogram
Monogram
Fantasie
Fantasie
Filteren
  Geselecteerde filters Carneool ',
  Levenslange garantie
  Wij vervaardigen ook uw eigen, unieke ontwerp!
  Wij vervaardigen ook uw eigen, unieke ontwerp!
  Wat denkt u van een mooie gravure?

  Ontdek de warme carneool ringen

  Ringen met carneool erin verwerkt zijn al eeuwenlang een zeer gewild sieraad en zelfs in de Bijbel werd er al over de carneool gesproken, maar wat maakt een carneool ring nou zo bijzonder?

  De warme uitstraling van een carneool ring

  Een heren ring met carneool is van oudsher doorgaans een zegelring, net zoals dat bij onyx ringen het geval is. De mooiste eigenschap van een carneool ring is waarschijnlijk toch wel het uitgesproken karakter en de warme, zomerse uitstraling die dit sieraad met zich meedraagt. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat deze steen zeer geliefd is bij menig edelsteenliefhebbers.

  Interessante wetenswaardigheden over de carneool steen

  De carneool is een bijzondere en oogstrelende bruinrode edelsteen. Een aantal interessante weetjes over deze speciale steensoort:

  • Over de oorsprong van de naam carneool zijn de meningen verdeeld. Volgens de één ligt deze in de eveneens roodbruine steensoort kornoelje, terwijl de ander overtuigd is dat de naam een afgeleide is van het Latijnse woord carne, dat vlees betekend.
  • Carneool behoort tot de chalcedonengroep. De licht oranje tot bruinrode en soms zelfs donkerbruine kleur verkrijgt de carneool door de aanwezigheid van het element ijzer.
  • Carneool is afkomstig uit Brazilië, India, Madagaskar en Uruguay. Carneool komt voor in doorschijnende tot opake (ondoorzichtige) verschijningsvorm.
  • Wanneer carneool wordt blootgesteld aan fel zonlicht kan de steen verbleken. Reinig een ring met carneool steen dan ook nooit in een ultrasoon reinigingsapparaat.
  Goud of roségoud bij carneool

  De verfijnde oranjerode kleur van de carneool gaat erg goed samen met gouden carneool ringen of roségouden carneool ringen. Zelfs een gouden ring maat 20 met carneool ziet er door de warme uitstraling verfijnd uit.

  Een heren ring met carneool is vaak een zegelring.

  Als u op zoek bent naar een bijzondere steen kijk dan ook eens bij onze lapis lazuli ringen, of als u de meest verkochte steen zoekt dan kunt u eens kijken bij de onyx ringen.