Helende werking van edelstenen -DiamondsByMe

Helende werking van edelstenen

Alles wat je moet weten over de helende werking van verschillende edelstenen

Er wordt al veel langer gedacht dat er een helende werking achter edelstenen zit tegen geestelijke of lichamelijke klachten. Wij hebben voor jou hieronder alle effecten van de verschillende edelstenen op een rijtje gezet.

De kleur van de edelstenen

Groen is goed voor de lever en maakt het hart sterker.

Blauw is goed voor de nieren, werkt kalmerend en vermindert angst problemen.

Violet versterkt de longen en de hersenprestatie. De kleur werkt ook bevrijdend.

Rood is goed voor de doorbloeding en de gevoelens worden sterker.

Oranje maakt je vrolijk! Daarnaast is deze kleur goed voor de bloedsomloop en stofwisseling.

Geel is een vrolijke kleur en stimuleert creativiteit. Ook heeft de kleur geel een positieve invloed op je immuunsysteem.

Zwart werkt pijnstillend en het versterkt de geestelijke weerstand.

Wit versterkt de huidige stemming van een persoon.


Aanwezige stoffen in edelstenen

Aluminium: Door aluminium voel je je sterker, minder vermoeid en het is goed tegen duizeligheid. Daarnaast is het goed voor je zenuwstelsel en stimuleert het de alvleesklier, de lever en de nieren. Toermalijn, Sodaliet, Obsidiaan, Turkoois, Maansteen en Saffier bevatten aluminium.

IJzer: IJzer is versterkend, wilskracht bevorderend en goed om bloedingen te stelpen. Het verhelpt ook bloedarmoede en bijvoorbeeld bleekheid. Hematiet, Obsidiaan en Rode Jaspis bevatten ijzer.

Kalk: Kalk geeft weerstand en het verstevigt de beenderen. Daarnaast is kalk goed tegen opgekropte emoties. De steen Calciet bevat kalk

Kiezelzuur: Kiezelzuur is het belangrijkste bestandsdeel van bijna alle edelstenen. Deze stof is goed tegen gezwollen klieren, open wonden en transpiratie. Daarnaast geeft de stof zelfvertrouwen, energie en je wordt er minder ongeduldig door. Bergkristal bestaat helemaal uit kiezelzuur, maar het bevindt zich ook in Aventurijn, Granaat, Onyx, Sodaliet en Aquamarijn.

Koper: Koper helpt bij de afdrijving van urinezuur. Hierdoor worden de gewrichten weer soepeler en is daarom vooral bij reumatische aandoeningen geschikt. Daarnaast is het goed tegen leverstoornissen en griep. Turkoois, Melachiet, Pyriet en Lapis-lazuli bevatten koper.

Magnesium: Magnesium werkt goed tegen krampen, problemen met de spijsvertering en bij de vochthuishouding. Magnesium zit in Peridoot.

Mangaan: Mangaan helpt bij een slecht geheugen. Mangaan zit in Rhodoliet, Amethist, Rozenkwarts en Mosagaat.

Titaan: Titaan helpt tegen huidaandoeningen en heeft een grote invloed op de geest (goed voor bij meditatie). Titaan zit in Amethist, Citrien, Tijgeroog en Rozenkwarts.

Chroom: Chroom brengt evenwicht in de waterhuishouding. Daarnaast is het goed voor nachtrust problemen. De steen Jade bevat chroom.

Calcium: Calcium is goed voor de botten en tanden. In onder andere Lapis-lazuli en Zonnesteen zit calcium.

Kalium: Kalium heeft invloed op zwaarlijvigheid en vochtophoping. In Amazoniet zit kalium.

Fluor: Fluor is goed voor de schildklier en het gebit. Daarnaast werkt het ook tegen spataderen en bij de genezing van wonden. Fluoriet bevat fluor.