Shoppingbag

Je shoppingbag is leeg

Bekijk het aanbod op onze website en voeg producten toe aan je shoppingbag.

Platina creolen

Oorstekers
Oorstekers
Oorhangers
Oorhangers
Creolen
Creolen
Edelsteen
Edelsteen
Exclusief
Exclusief
Klassiek
Klassiek
Modern
Modern
Filteren
Geselecteerde filters Creool ', Platina ',
Wij vervaardigen ook uw eigen, unieke ontwerp!
Verras haar met een zelf ontworpen design
Verras haar met een zelf ontworpen design
Verras haar met een zelf ontworpen design

Of je nu prachtige oorringen voor jezelf wilt kopen, of dat je op zoek bent naar een cadeau voor een dierbare: met platina creolen maak je altijd een goed keuze. In de eerste plaats natuurlijk vanwege de uitstraling van deze oorringen. Platina is een van de mooiste edelmetalen, niet voor niets worden de meest exclusieve oorbellen altijd van platina gemaakt. Bij welke vrouw staan deze nu niet goed? Ze zijn modieus, maar tegelijkertijd tijdloos en kunnen bij elke gelegenheid gedragen worden, casual of formeel. Platina creolen hebben echter een belangrijk kenmerk dat hen onderscheidt van ringen van andere edelmetalen. Ze zijn veilig te dragen voor mensen met allergieën. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld zilveren exemplaren.

De geschiedenis van creolen: een sieraad met een verhaal

Het is mooi om te weten dat je, wanneer je platina creolen koopt, je een sieraad koopt met een rijke geschiedenis. Je staat er wellicht niet bij stil, omdat het zo’n populair type oorring is. Tegenwoordig is het voor veel mensen een mooie accessoire, maar ooit was het dragen van deze ringen een vorm van verzekering. Zeelieden droegen er enkele eeuwen geleden bijna altijd eentje in hun oor. Mochten zij schipbreuk lijden, dan kon degene die hen zou vinden de creolen gebruiken om een begrafenis mee te bekostigen. Vanuit die optiek bezien, zijn creolen van platina extra waardevol en zijn veel vintage oorbellen van platina gemaakt.. Destijds waren de ringen namelijk van zilver of goud en platina is een nog kostbaarder en luxer edelmetaal.

Historisch gezien hebben creolen ook een bepaalde gewichtigheid. In de jaren zestig werden de ringen populair onder de Afro-Amerikaanse bevolking, in de Black Power-beweging als uiting van identiteit en trots.

Extra mooi: Platina oorringen met edelstenen

Deze platina oorringen zijn al stijlvol in al hun eenvoud, maar natuurlijk is het ook mogelijk om ze te dragen met prachtige edelstenen naar keuze. De stenen kunnen zowel in de ring zelf worden verwerkt, als in de hanger. Kijk eens in ons assortiment voor de mogelijkheden.

Welke edelstenen draag je bij platina?

Welke edelstenen je bij platina draagt, is natuurlijk geheel aan jou. Toch wordt er vaker voor specifieke combinaties oorringen met edelstenen gekozen. Platina oogt namelijk extra mooi in combinatie met diepe kleuren, zoals amethyst. De diep-paarse kleur zorgt voor een bijzonder luxe uitstraling. Ook donker saffier vormt een prachtige combinatie. Wil je gaan voor een eigentijdse uitstraling, dan is peridoot een geweldige keuze. Deze steen heeft juist een lichte uitstraling. Voor welke combinatie je gaat, is afhankelijk van jouw smaak, jouw stijl en de kleur van de platina creolen. Kom je er niet uit? Geen enkel probleem. Neem contact met ons op en wij bespreken graag de mogelijkheden met je.

Platina met diamant: de ultieme luxe keuze

Het is wellicht de meest luxe keuze die je kunt maken: platina met diamant. Platina creolen zijn dan ook geschapen om gedragen te worden met een prachtige diamant. Diamanten kunnen subtiel in de oorring zelf worden verwerkt, of er kan van de steen een echte eye catcher worden gemaakt door deze te plaatsen in een hanger aan de ring.

Voor al onze platina creolen en onze edelstenen geldt dat deze vervaardigd zijn uit de hoogste kwaliteit materialen, door ervaren vaklieden volgens het oude ambacht in combinatie met de nieuwste technieken. Daarom hanteren wij ook levenslange garantie (kijk hiervoor de voorwaarden) en 60 dagen retourrecht op oorringen uit onze collectie.